hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El Nusra Cephesi Türkiye sınırındaki noktalardan çekildi

    El Nusra Cephesi Türkiye sınırındaki noktalardan çekildi
    expand

    Suriye'de faaliyet gösteren ve geçtiğimiz günlerde eğit-donat programı çerçevesinde eğitilen muhalifleri rehin alan El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi, Halep'in kuzeyinde Türkiye sınırına yakın bölgelerde denetiminde tuttuğu noktaları, Şam Cephesi (Cephetu'ş Şamiyye) adlı örgüte teslim etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu Ajansı'nın Halep'teki yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, El Kaide'nin bir kolu olan El Nusra Cephesi, Halep'in kuzeyindeki Azez ilçesi ve çevresinde yer alan karargahları ile Havar Klis bölgesinde IŞİD'le arasındaki cephe hattını Şam Cephesi'ne teslim etti.

    "Eğit-Donat"ın yetiştirdiği birliği El Nusra rehin aldı

    El Nusra o görüntüleri yayınladı!

    El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi'nin Azez ilçesi yakınlarındaki Yarubiye, Delhe ve Harce köylerinin de kontrolünü Şam Cephesi'ne bıraktığını açıklayan kaynaklar, Şam Cephesi'nin kuzeyde El Nusra'dan aldığı yerlere karşılık, Halep'te Zehra Mahallesi'nde, rejimle çatışma hattı ve hava istihbarat bölgesinde denetiminde bulunan noktaları El Nusra'ya bıraktığını ifade etti.

    El Nusra Cephesi'nin, Halep'in kuzeyine gönderilen ilk eğit-donat ekibinden 18 kişiyi rehin alması üzerine, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait insansız hava araçları bölgede örgüte ait karargahları bombalamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow