hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da bir polis şehit oldu

    Diyarbakırda bir polis şehit oldu
    expand

    Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan polis otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis şehit oldu, yoldan geçen bir sivil vatandaş hayatını kaybetti, 1 sivil vatandaş da yaralandı. İlçede bir kişi olduğu belirtilen saldırganın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan polis otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis şehit oldu, yoldan geçen bir sivil vatandaş hayatını kaybetti, 1 sivil vatandaş da yaralandı. İlçede bir kişi olduğu belirtilen saldırganın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

    Saat 22.45'te Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan resmi polis aracına, kimliği belirlenemeyen bir terörist tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı.

    Diyarbakırda bir polis şehit oldu

    Çevredekilerin büyük korku yaşadığı saldırıda araçta bulunan polis memuru Mehmet Uyar (30) ile yoldan geçen Osman Caran ve İbrahim Turan adlı vatandaşlar yaralandı. Saldırgan kaçarak izini kaybettirirken, saldırıda ağır yaralanan polis memuru Mehmet Uyar (30) ile Caran ve Turan Diyarbakır Bölge Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen saldırıda ağır yaralanan polis memuru Mehmet Uyar (30) kurtarılamayarak şehit oldu, sivil vatandaşlardan Osman Caran da hayatını kaybetti. Diğer yaralı İbrahim Turan'ın ise tedavisine devam edildiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaçan saldırganın yakalanması için ilçe genelinde Özel Harekat polisleri ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geniş çaplı operasyon başlatıldı.

    Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, şehit olan polis memuru Mehmet Uyar ile ilgili olarak, "Bu arkadaşımız 5 yıldır orada görev yapıyor. Son derece sevilen takdir edilen ve herkesin çok sevdiği bir memur. Vatandaşlar yolda geçerken bir şey soruyorlar. Şehit polisimiz de nezaketen araçtan iniyor. Onlarla konuşuyor. O arada da kendilerini takip eden bir araçla arkadaşlarımıza yine arkadan her zaman yaptıkları gibi kalleşçe sıkıp kaçıyor" dedi. 

    Elazığ'da askeri aracın geçişi sırasında bombalı saldırı

    Karakoçan İlçesi'ne bağlı Akçiçek Köyü'nde, saat 17.00 sıralarında, askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcı madde, uzaktan kumanda ile patlatıldı.

    Olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmazken, askeri araç hafif hasar gördü. 

    Metrobüste canlı bomba aradılar

    Patlama sonrası olay yerinde yapılan incelemede, mutfak tüpü ile desteklenmiş el yapımı bir patlayıcı olduğu ve mutfak tüpünün patlamadığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bülent Arınç: "Bir kadın olarak sus..."

    Güvenlik güçlerinin inceleme yaptığı sırada, ormanlık alan içinden güvenlik güçlerine 2 el silahla ateş açıldığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine teröristlerle kısa süreli çatışma çıktığı belirtildi.

    Menfezde ikinci patlayıcı bulundu

    Patlama sonrası bölgede operasyon başlatan güvenlik güçleri, patlamanın meydana geldiği bölgeye 600 metre mesafedeki menfezde, yola döşenmiş el yapımı patlayıcı bulundu.  Güvenlik güçlerinin yaptığı yol aramasında bulunan patlayıcı, alınan güvenlik önlemlerinin ardından fünye ile patlatıldı. Bölgede oldukları tespit edilen PKK'lıların yakalanması amacıyla başlatılan operasyon sürüyor.  

    Mardin'de cephanelik çıktı

    Öte yandan Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde dün gece polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan bir minibüsten, takip eden zırhlı polis aracına ateş açıldı. Polis aracıyla minibüsün çarpıştığı kazada şüpheli araç durduruldu. Şüpheli araçtan çok sayıda silah ve bomba çıkarken, kazada 2 polis yaralandı. Mardin Valiliği yapılması planlanan büyük bir saldırının engellendiğini açıkladı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Dur' ihtarına uymayan araca ateş edildi: 1 yaralı

    Bitlis'te yol kesen PKK'lıların ihtarına uymayıp yoluna devam eden otomobile arkadan ateş edildi. Olayda bir kişi yaralanırken, PKK'lılar tünel inşaatında çalışan 2 iş makinesini yaktı.

    Bitlis'te saat 18.00 sıralarında bir grup PKK'lı, Hizan-Tatvan karayolunu Hazro Deresi mevkisinde kesti. PKK'lılar araçlardan indirdikleri vatandaşlara örgüt propagandası yaparken, bu sırada yoldan geçen ve PKK'lıların ihtarına uymayıp yoluna devam eden araca arkadan ateş edildi.

    Araçta bulunan ve henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi yaralandı. Yaralının kendi imkanlarıyla Tatvan Devlet Hastanesi'ne gittiği öğrenildi. Yaralı vatandaş, tedaviye alınırken, güvenlik güçlerinin bölgeye sevk edilmesinin ardından yol ulaşıma açıldı.

    Diğer olay ise Bitlis-Diyarbakır karayolunun 35'nci kilometresinde yaşandı. PKK'lılar tünel inşaatında çalışan 2 iş makinesini yaktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakkari'de polis lojmanları ve TOMA aracına bombalı saldırı

    Hakkari'de ise akşam saatlerinde çıkan olaylara müdahale etmeye giden TOMA aracına, yüzü maskeli bir grup tarafından el yapımı bombalı saldırı düzenlendi. Bu olaydan 15 dakika sonra da aynı mahallede bulunan polis lojmanlarına ses bombası ve molotoflu saldırı gerçekleştirildi.

    Polis lojmanlarına atılan 3 ses bombası büyük bir gürültüyle patlarken, bölgeye doğru giden polis ekipleri de silahla havaya ateş açtı. Ses bombası ve molotof kokteyli atan gruba polis, göz yaşartıcı bomba ile müdahalede bulundu. Bu arada, polis lojmanlarıın arkasındaki kuru otların tutuşması sonucu da yangın çıktı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

    Erzurum'un tekman ilçesinde jandarma karakoluna silahlı saldırı düzenlendi. Askerin karşılık vermesi sırasında PKK'lıların kullandığı kamyonet kaza yaptı. Kaçan PKK'lılardan bazılarının yaralı ya da ölü olabileceği belirtildi.

    Mardin'in Derik ilçesinde gece saat 02:30 sılarında polis lojmanlarına yönelik kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi.

    Beytüşşebap'ta askere ateş açıldı
     
    Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde yol kontrolü yapan askerlere bir araç içerisinden uzun namlulu silahlarla kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateş sonucu bir uzman çavuş yaralandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow