hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elazığ'da çocuk istismarı

    Elazığda çocuk istismarı
    expand

    Elazığ'da kaldıkları yurttan kaçan dört kız çocuğu jandarma tarafından bulundu. Ancak, kızların jandarmaya verdiği ifadeler yurtta kendilerine yönelik 6 yıl süren cinsel istismarı ortaya çıkardı. Üstelik bu olaydan yurt yönetiminin, hatta Sosyal Hizmetler İl Müdürü'nün de haberi varmış. İddialara Aile Bakanlığı'ndan cevap geldi. Bakanlık yaptığı açıklama, 3 müfettiş görevlendirdiğini, tüm personelin açığa alındığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elazığ'daki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Harput Bakım Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi'nden kaçan 4 kız çocuğu jandarma tarafından bulundu.

    Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, jandarma da ifade veren kızlar, merkezde cinsel taciz ve şiddete maruz kaldıkları için kaçtıklarını söyledi.

    Bu iddia üzerine jandarma inceleme başlattı. Ve merkeze rehabilite amacıyla getirilen kız çocuklarının, 2007- 2013 yıllarında cinsel istismar, taciz ve şiddete maruz kaldığı bilgisine ulaşıldı.

    Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, başlattığı soruşturma çerçevesinde jandarmanın hazırladığı fezlekede, kızların defalarca bazı görevlilerin cinsel tacizlerine maruz kaldıkları, 2 kızın intihara kalkıştığı, birinin akıl hastanesinde bir süre tedavi gördüğü belirtildi.

    Olayla ilgili açıklama yapan yurt müdürü, soruşturmanın devam etmesi nedeniyle fazla konuşmayacağını söyledi ancak, "eski bir mevzu... Adı geçen kızlar ve biri hariç suçlanan personel de artık merkezde kalmıyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkezin müdür yardımcısı ise tacizlere şahit olduğunu anlatarak, "durumu müdür ile Sosyal Hizmetler İl Müdürü'ne ilettim. Kurum müdürü, "bana yakın olduklarını düşündüğün personeli kurumdan uzaklaştırmak istiyorsun" diyerek konuyu geçiştirdi" ifadelerini kullandı.

    Bakanlık açıklaması

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, cinsel taciz olaylarının ardından bugün yaptığı açıklamada, adı geçen personelin açığa alındığını bildirdi. Açıklamada, şöyle denildi: "2007-2012 yıllarını kapsayan ve Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen iddialara ilişkin soruşturmanın yanı sıra; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından üç müfettiş görevlendirilerek soruşturma yürütülmektedir. Ayrıca yürütülen soruşturmanın selameti ve iddiaların objektif değerlendirilebilmesi amacı ile kuruluş müdürü ve haberde ismi geçen tüm personel açığa alınmıştır."

    Elazığ'ın Harput Mahallesi'nde bulunan ve 4 ay önce merkez Cumhuriyet Mahallesi'ndeki yeni binasına taşınan merkezde cinsel istismar olayı, kentte tepkiyle karşılandı. Merkezin bulunduğu Harput Mahallesi'nin eski muhtarı Fevzi Kahraman, eskiden halk arasında ve kahvelerde merkezde çocukların cinsel istismara maruz kaldığı yönünde söylentilerin bulunduğunu belirterek, "Bu söylentileri biz de duyduk. Ancak elde delil ve belge olmadığı için bir şey yapılamıyordu. Bu tür olayları kınıyoruz, özellikle de Harput'un bu tür olaylarla anılmasını istemiyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Obama'nın rakibinden ''Kürdistan'' sözü

    "Size tecavüz mübah" diyen öğretmene suç duyurusu

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow