hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elektrikte "Helalleşme" dönemi!

    Elektrikte Helalleşme dönemi
    expand

    Dicle Elektirik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) elektrik borcu bulunan çiftçiler için "Helalleşme" kampanyası başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hesaplanan borca yüzde 80 indirim imkanı sağlayacak kampanya hakkında bilgi almak ve ödeme yapmak için 3 günde bin 224 çiftçinin başvuruda bulundu.

    DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere bu borçları ödeninceye kadar 2014'te tarımsal destekleme ödemesi yapılmayacağına" dair Bakanlar Kurulu kararı uygulama tebliğinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

    Tarımsal sulamada kaçak kullanımın yüzde 95 seviyesine ulaştığı bölgede, Bakanlar Kurulu kararını dikkate alacak çiftçiler için DEDAŞ tarafından 16 Haziran'a kadar sürecek "Helalleşme" kampanyası düzenlendiği bildirildi.

    Açıklamada, ödemelerin yapılması için tarımsal sulamanın yoğun olduğu Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin'e 240 personelin görev yaptığı Tarımsal Sulama İletişim Merkezleri kurulduğu, bu merkezlerde görevli personel tarafından çiftçilere indirim oranıyla ilgili bilgi verildiği, itirazda bulunmak isteyenlerin ise müracaatlarının alındığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yüzde 80'e varan indirim imkanı 

    Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve uydu görüntülerinden de yararlanılarak çıkarılan borçlara yüzde 80'e varan indirim imkanı sağlayan kampanyadan yaklaşık 35 bin çiftçinin yararlanmasının beklendiğine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Bazı çiftçiler, kampanyadan yararlanarak, destekleme primlerini sorunsuz olarak alabilmek için elektrik borcunu ödüyor. Borcunu ödeyen çiftçiler için Ziraat Bankası'na borçlarının bulunmadığına dair online bildirimde bulunuluyor. Öte yandan geçen yıl tarımsal sulama müşterileri için düzenlenen  kampanyadan yararlanmak üzere DEDAŞ ile anlaşma imzalayan çiftçilerin, ektikleri ürün ve kullandıkları elektrik enerjisine göre ya hiç ödemede bulunmadığı ya da düşük miktarlarda ödeme yaparak bu kampanyaya dahil oldukları belirlendi. Sulama birlikleriyle de hızlı ödeme ve ödeme sonrası ÇKS blokajının kaldırılması yönünde görüşmeler yapılıyor."

    Açıklamada, 16 Haziran'a kadar sürecek kampanyadan yararlanmak isteyenlerin Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin'de Tarımsal Sulama İletişim Merkezleri'ne diğer illerde ise DEDAŞ il veya ilçe müdürlüklerine başvuru yapabileceği ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow