hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli savcıya atama!

    Emekli savcıya atama
    expand

    Savcı atamalarına ilişkin 2014 yılı yaz kararnamesi geçen haftalarda açıklanmıştı. Kıyım kararnamesi olarak da basında yer alan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yaptığı bir atama ise hakim ve savcılar arasında fıkra gibi anlatılmaya başlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Radikal'den Fatih Yağmur'un haberine göre HSYK, emekli olan Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Galip Karayazı’yı, Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı olarak atadı.

    Bilindiği üzere 2014 yılı Mart ayında içerisinde Meclis’ten geçirilen ve Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen kanunla HSYK’nın yapısı tamamen değiştirilmişti. Hükümet, bu değişikle, HSYK Genel Sekreterini, Genel Sekreter Yardımcılarını ve tetkik hâkimini değiştirmişti. Yeni HSYK’nın yaptığı atamalar ise yargıda ‘kıyım kararnamesi’ olarak anılıyordu. HSYK’nın yaz kararnamesinde yaptığı bir atama ise adliyelerde bile fıkra olarak anlatılmaya başlandı. HSYK’nın, yaz kararnamesinde, Mayıs 2014’te emekliye ayrılan Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Galip Karayazı’yı Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na atadığı ortaya çıktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow