hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emniyet operasyonunun hakim ve savcısı hakkında inceleme kararı

    Emniyet operasyonunun hakim ve savcısı hakkında inceleme kararı
    expand

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Emniyet mensuplarına yönelik operasyonun savcısı İrfan Fidan ile Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek hakkında inceleme yapılmasına oy birliğiyle karar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polislerin avukatları tarafından yapılan şikayeti üzerine toplanan HSYK 3. Dairesi, Cumhuriyet Savcısı Fidan hakkında gözaltı süresini 4 gün geçirmek ve "zabıt katibiyle sahte tutanak düzenleme" suçlarını işlediği yönündeki iddiaların incelenmesi için müfettiş atanmasına hükmetti. Savcı Fidan, "UYAP çalıştığı halde çalışmıyormuş gibi tutanak tutmakla" suçlanıyor.

    Hakim: "Kaç İsmail kaç"

    Hakim İslam Çiçek ise sorguda yabancıları bulundurmak ve zanlılara taraflı davranmakla suçlanıyor. Soruşturma sırasında şüphelilerin avukatları ile birlikte Hakim Çiçek'in odasına çıkan milletvekilleri, hakimin, odasında bulunan bir kişiye, "Kaç İsmail kaç" diye seslendiği, bunun üzerine o kişinin de odadan kaçtığını ileri sürmüştü. Çiçek ayrıca şüphelileri dinlemeden tutuklama kararı vermesine ilişkin yapılan itirazlara, "Paşa Gönlüm Bilir ve Ben bunu bir danışayım" sözleri ile suçlanıyor.

    Emniyete operasyon

    İstanbul'da polise ikinci operasyon

    Daire, Başbakan Erdoğan'a yönelik tweet'leri sebebiyle tarafsızlığını yitirmekle suçlanan savcı Zekeriya Öz hakkındaki değerlendirmeyi ise önümüzdeki hafta yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurttan haberler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow