hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En buruk Babalar Günü...

    En buruk Babalar Günü...
    expand

    Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 33 yaşındaki Kader Yıldırım'ın ailesi, yetim kalan çocuklarının isteği üzerine Babalar Günü'nde Madenciler Şehitliği'ndeki kabri ziyaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şehit madencinin 3 yaşındaki kızı Eda ile 8 yaşındaki oğlu Onur'un herşeyden habersiz babalarının mezarı başına kendileri için bırakılan oyuncaklarla oynaması dikkati çekti.

    Baba Nevzat Yıldırım, oğlunun mezarına hergün gelip gittiğini, bu olayın sorumlularının cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

    Daha önce de mezarlıkta doğum gününü kutlamışlardı

    Daha önceki Babalar Günü'nde de oğluyla birbirlerini tebrik ettiklerini, doğum günlerini birlikte kutladıklarını ifade eden Yıldırım, "İçimiz yanıyor. Bir tane oğlumuz vardı o da gitti. Yapacak birşey yok. Olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyorum. Benim oğlum buraya layık bir insan değildi. Doğum gününde de evde kutlayacağız diye söz vermiştik. Kısmet olmadı mezarı başında kısmet oldu. Çocukları 'Babalar Günü'nde gidelim' dediler ve geldik" diye konuştu.

    Anne Elmas Yıldırım ise acıyı tarif edecek kelime bulamadığını dile getirerek şöyle konuştu:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Yavrularımın boynunun büküklüğünü hangi kelimelere dökeyim. İçimdekileri hangi kelimelerle anlatayım. İçim yanıyor daha ileri var mı? Benim oğlum mezarımın başına gelecekti böyle. Burası benim yerimdi. Benim oğlumun niye başına geldi. Çok yaşlı değildi benim oğlum. Daha önceki Babalar Babalar Günü'nde çocuklarına birşeyler alırdı, beraber eğlenirlerdi, onları gezmeye götürürdü. Benim oğlum çok iyi bir evlattı, çok iyi bir babaydı, çok merhametliydi. Buralara layık değildi. Çok erkendi çok."

    Şengül Yıldırım da eşinin mezarı başında Kur-an'ı Kerim okudu.

    "Bizim için artık Babalar Günü yok"

    Maden faciasında hayatını kaybeden 26 yaşındaki Uğur Çolak'ın 6 aylık ve 1,5 yaşındaki iki çocuğu ile ailesi de, Babalar Günü'nde Madenciler Şehitliği'ni ziyaret etti.

    Faciasında hayatını kaybeden Uğur Çolak'ın ailesi Babalar Günü'nde şehitliği ziyaret etti. Şehit madencinin 6 aylık oğlu İsmail Ayaz ile 1,5 yaşındaki çocuğu Ulaş Bereket'in herşeyden habersiz tavırları ve babalarının mezarlarındaki davranışları herkesi duygulandırırken baba İsmail Çolak'ın şehit oğlu için yazdığı mektup yürekleri burktu.

    Baba İsmail Çolak, "Bizim için artık Babalar Günü yok. Bizim için kimse Babalar Günü'nü kutlamasın. Acımız büyük, kutlamaları kabul etmiyoruz" dedi.

    Çolak, oğlu için yazdığı ve mezarına koyduğu mektupta şu duyguları paylaştı:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bugün Babalar Günü oğlum benim. Babalar Günümü kutlayamayacaksın ve ben de seninkini kutlayamayacağım. Ne acı sana oğulların İsmail Ayaz ve Ulaş Bereket'i getirdim. Maden ocağında gaz olur, metan patlar yüreklerimiz yanar kor
    olur. Gözyaşlarımız akar, damla damla sel olur. Sizler emekçisiniz, madencisiniz.
    Kazma ile dağları taşları delersiniz. Sevdiklerinizle helalleşir de ocağa girersiniz. Gülmezsiniz, tebessüm edersiniz. Sizler emekçisiniz, madencisiniz. Bak oğulların geldi canım oğlum."

    "Onun için hergün Babalar Günüydü"

    Anne Gülsüm Çolak ise kaybettiği oğlu için hergünün babalar, anneler günü olduğunu belirtti. Anne Çolak, "Onun için hayat değişmezdi, çünkü yaşamasını seviyordu. 'İnsanlar bir gün için Babalar Günü diyorlar. Benim için hergün anneler, hergün babalar günü" derdi. Deli doluydu. Üzse bile yarım saat sonra üzdüğü kalbi düzeltirdi. Hayat doluydu. Yaşamasını seven bir çocuğa yakıştıramıyorum burayı" diye konuştu.

    Kayınvalide Sevim Gelir ise kızının tedavi gördüğü için Çanakkale'ye gittiğini, kendilerinin de torunlara baktığını belirtti. Gelir, torunlarının Babalar Günü'nü kutlamaya değil damadını ziyarete geldiğini ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada, Türkiye Müdafaa-i Hukuk Partisi (TMHP) üyeleri Çanakkale Şehitliği'nden getirdikleri toprağı şehit olan madencilerin mezarı üzerine döktü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow