hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelliler Munzur'da rafting yaptı

    Engelliler Munzurda rafting yaptı
    expand

    Tunceli Belediyesi'ne bağlı Gençlik Danışma ve Sosyal Etkinlik Merkezi'nin (GENÇSEM) düzenlediği organizasyon ile kent genelinde yaşayan engelliler toplumla bütünleşmesi ve doğa sporları ile tanışmaları amacıyla Munzur Çayı'nda rafting yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tunceli Bedensel Engelliler Derneği ile Tunceli Belediyesi'nin ortak gerçekleştirdiği 'Engellilere rafting' programı kapsamında kent genelinde bin engelli vatandaşa Munzur Çayı'nda rafting yaptırılması hedefleniyor.

    GENÇSEM'e ait araçlar ile Munzur Milli Parkı içindeki Pilvenk Köyü yakınlarında Munzur Çayı kenarına taşınan 8 engelli vatandaş, burada rafting botuna bindirildi.

    Akıllara zarar haberler!

    Yürüyemeyen bazı engelli vatandaşlar ise görevliler tarafından rafting botuna taşındı. Rafting botuna taşınan 4 kadın ve 4 erkek engelli vatandaşa, can yelekleri giydirildi.

    GENÇSEM yöneticisi Fuat Gök, engellilerle dayanışma için böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, "İnşallah gençler de mutlu olur. Engelliler Munzur'da engelsiz olacak. Amacımız Tunceli genelinde yaşayan bin engelli vatandaşımıza Munzur'da rafting yaptırmak ve engellilerin toplumun bir parçası olduğunu göstermek ve de onlara sahip çıkmaktır. Ayrıca engelli vatandaşların doğa sporları ile tanışması ve Munzur Çayı'nın güzelliklerini yaşaması için ortak olarak bu projeyi gerçekleştirdik. Çok talep var, her gün bir grup engelli vatandaşı buraya getirerek uzman raftingciler ile güven içinde rafting yaptıracağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rafting botuna binen engelli vatandaşlar, Pilvenk Köyü'nden Tunceli kent merkezi Mavi Köprü'ye kadar yaklaşık 5 kilometrelik bir parkurda rafting yaptı.

    Rafting boyunca Munzur Çayı'nın serin sularında vadi içinde, yeşillikler arasından geçerek güzel anlar yaşayan engelli vatandaşların bu durum karşısında son derece mutlu oldukları gözlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow