hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan Alevilere iftar verecek, yeni çalışmaları açıklayacak

    Erdoğan Alevilere iftar verecek, yeni çalışmaları açıklayacak
    expand

    Başbakan Erdoğan, Alevilerle iftarda biraraya gelecek. Yarın Ankara'da gerçekleştirilecek iftara Alevi toplumunun önde gelen isimleri ve Alevi sivil toplum örgütü temsilcileri davet edildi. Başbakan Erdoğan'ın iftarda Alevilere yönelik yapılan çalışmalara ilişkin bilgi vermesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi'nin önemli başlıklarından biri olan Alevi açılımıyla ilgili harekete geçti. Erdoğan, Alevilerle iftarda biraraya gelecek, açılımının ipuçlarını verecek.

    Daha önce 7 kez Alevi Çalıştayı yapılmış, her kesimden görüş alındıktan sonra bunlar rapor haline getirilmişti. Edinilen bilgiye göre, hükümet tüm o raporlardan yola çıkarak, Alevi toplumunun taleplerinin karşılanması yönünde köşk seçimleri öncesi yeni bir adım atacak. İpuçlarını ise Başbakan Erdoğan, Alevi toplumunun temsilcileriyle gerçekleştireceği iftarda verecek.

    Erdoğan'ın Alevilerle buluşacağı iftar Pazartesi günü Ankara Palas'ta. Bakanlar, parti yöneticileri, Alevi kökenli vekiller orada olacak.
    Alevi toplumunun önde gelen isimleri ve alevi sivil toplum örgütü temsilcileri de iftara davet edildi.

    Erdoğan'ın 11 Temmuz'da açıkladığı Vizyon Belgesinde yer alan Alevilere yönelik başlıklar iftar programında daha da detaylandıracak. Edinilen bilgiye göre, yapılan çalışmalar arasında cemevlerine ve Alevi dedelerine yasal statü verilmesi konuları yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bir başkan yardımcılığı kurularak tüm cemevlerinin aynı çatı altında toplanması ve cemevleri ile Alevi dedeleri konusundaki çalışmaların bu birim tarafından yürütülmesi hedefleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cemevi açma konusundaki bürokrasinin azaltılması, cemevleri için "İnanç ve Kültür Merkezi" tanımı getirilmesi gibi formüller üzerinde de çalışmalar yürütülüyor.

    Cemevleri ve Alevi dedeleri ile ilgili konularda ayrıca farklı görüşlere sahip olan Alevilerin fikirlerinin de alınması planlar arasında.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow