hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan balkon konuşmasına hazırlanıyor

    Erdoğan balkon konuşmasına hazırlanıyor
    expand

    AK Parti'de Köşk seçimleri sonrası atılacak adımlar şekillenmeye başladı. Tüm hazırlıklar seçimlerin 10 Ağustos'a göre yani seçimlerin ilk turda biteceği üzerine yapılıyor. Erdoğan'ın ekibi, seçimlerin kazanması halinde yapacağı konuşmaları hazırlamaya başladı. Hem balkon hem de Meclis'teki yemin töreni için iki ayrı konuşma kaleme alınıyor. Yine ana vurgu, "yeni Türkiye" olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    10 Ağustos sonrası Erdoğan için iki ayrı konuşma metni hazırlanıyor. Biri her seçim sonrası geleneksen hale gelen "balkon" için. Diğeri ise 28 Ağustos'ta Meclis'te gerçekleştirilecek yemin töreni için.

    Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimleri 10 Ağustos'ta.

    Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan oyunu yine İstanbul'da kullanacak. Akşam saatlerinde ise Ankara'ya gelmesi bekleniyor. Merak edilen sonuçları nereden takip edeceği.

    Köşk seçimleri için hazırlanan Seçim Koordinasyon Merkezi'nin konumunun elverişsiz olması sebebiyle Erdoğan'ın burayı tercih etmeyeceği belirtiliyor.

    Türk siyasetine damga vuran 10 fotoğraf!

    AK Partili kurmaylar, Erdoğan'ın daha önceki seçimlerde olduğu gibi AK Parti Genel Merkezi'nde olacağını ve yine balkon konuşmasını da buradan yapacağını dile getiriyor.

    Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi'ni hazırlayan ekip Erdoğan'ın konuşma metinleri üzerinde çalışmalarına hız verdi.

    Kültür Bakanı Ömer Çelik, Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu, Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın da aralarında bulunduğu ekip Erdoğan'a hem balkon konuşması hem de Meclis'teki yemin töreni sonrası için iki ayrı konuşma hazırlıyor.

    Edinilen bilgiye göre, balkon konuşması veda ve teşekkür niteliğinde olacak. Erdoğan nasıl bir cumhurbaşkanı olacağının profilini çizecek, "yeni Türkiye ve dönüşüm" vurgusu yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eda Taşpınar: "Fiziğime de tenime de güveniyorum"

    Bir diğer konuşma ise Meclis'teki yemin töreni sonrası için hazırlanıyor. Erdoğan seçilirse halkın seçtiği cumhurbaşkanı olarak yemin eden ilk cumhurbaşkanı olacak. Konuşmasında da özellikle milli irade vurgusu yapacak.

    "Yeni Türkiye" mesajını Meclis'te de verecek olan Erdoğan, burada da "dönüşüm"e dikkat çekecek. Çözüm süreci, yeni anayasa ve paralel yapıyla mücadelenin de konuşmalarda özellikle vurgulanacağı belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow