hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Benim de nefsi müdafaa hakkım var"

    Erdoğan: Benim de nefsi müdafaa hakkım var
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnaf buluşmasında konuştu...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

    "Neymiş efendim, bu ülkeden Duçe, Führer, Çar çıkmazmış. Biz 'bu ülkede bir daha milli şef özentileri çıkmasın' diye başkanlık sistemi diyoruz. Biz 'bu ülkede bir daha vesayet odaklarından güç alınarak, milletin iradesi hiçe sayılmaya kalkışılmasın' diye başkanlık sistemi istiyoruz. 'Bu ülkede hiç kimse millete efendilik taslamayı, mürebbi edasıyla parmağını sallayarak milleti terbiye etmeyi aklından geçiremesin' diye başkanlık sistemini teklif ediyoruz."

    "Her şeyden önce Türkiye'ye bakıp da Kuzey Kore'yi, Afrika'yı gören anlayış, milli iradeye, milletin tercihlerine saygısızlık yapmaktadır. Aynı şekilde, savaş kelimesini telaffuz eden kişi, bunun millete karşı bir savaşı ifade ettiğinin farkında bile değil."

    "Nefsi müdafaa hakkı diye bir şey var. Bana saldıranlara, bana hakaret edenlere karşı gereğini yapmak, öncelikle hukuk ortamında benim nefsi müdafaa hakkımdır."

    "Ne anayasa, ne başkanlık sistemi tartışmasında ortaya koyduğumuz bir ön şart, bir dayatma yok. Türkiye'nin bu değişime, bu dönüşüme ihtiyacı olduğuna inandığımız için. Herkesin görüşünü serbestçe ortaya koymasını istiyoruz. Bunların, hepsi konuşulacak, tartışılacak ve bir metne
    dönüştürülecek. Sonuçta nihai kararı milletimiz verecek."

    "Köşe yazarları, ekranlara bakıyorum, televizyonlarda bazı konuşmacılar ileri geri birçok şey konuşuyor. Sayın Başbakan ile benim arama bazı şeyleri sokmak, bu tür gayretlerin içine girmek istiyorlar. Boşuna uğraşmasınlar, kusura bakmasınlar. Biz dertliyiz. Milletimize bedel ödettirecek hiçbir kararın altında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzası olmaz."

    "Samimi olarak, Türkiye'nin köklü bir değişime ihtiyacı olduğuna inandığımız için yeni anayasa ve başkanlık sistemi meselesinin takipçisiyiz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow