hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Bu işin hakkı idamdır"

    Erdoğan: Bu işin hakkı idamdır
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde yaşanan çocuk cinayetleri ve çocuk istismarı olaylarına ilişkin, "Bu işin hakkı idamdır. İdam gelmese bile çok çok ağırlaştırılması noktasında talimatım var. Ağırlaştırılmış müebbete kadar düşünülebilir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Erdoğan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

    Çocuk cinayetleri

    "Çalışmamız var. Adalet Bakanlığımızın çalışması var. Bu olaylar adeta idamlık olaylar. İdam gelmese dahi bu cezaların çok çok ağırlaştırılması noktasında benim talimatım var. Ülkemizde AB süreciyle ilgili olarak idamın kaldırılması nedeniyle bizim bir sıkıntımız var ama bunun yerine ağırlaştırılmış müebbete kadar düşünebilecek bir süreçtir bu. Bu tür atılan adımlar karşısında duyarsız olmak mümkün değil. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. İdam, malum sebeplerle ülkemizde yok. Ama bu olmasa, bu işin hakkı idamdır. Ağırlaştırılmış müebbet bizim gündemimizdedir. Cezaların ağırlaştırılması için talimatım var.

    Cumhurbaşkanlığı seçimleri

    Cumhurbaşkanı istişarelerden asla rahatsız olmamıştır.Asla asla öyle bir şey bugüne kadar ne aramızda olmuştur ne de bizim kendi aramızda partimizi kurduğumuzdan bu yana istişare mantığımızda böyle bir şey söz konusu değildir. Herşeyi olgunlaştırır ve yetkili mercilerle karar veririz. Ama şu anda tabi bu kendi aramızda idari konuda bir şey değil. Partinin kendi bünyesinde alacağı karar ayrı, bir de yıllar yılı beraber aynı ideallere gönül vermiş insanlar olarak böyle bir karar vermekte birlikte olacağız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçim sistemi

    Dar bölge konusunda tüm sistemleri gözden geçiriyoruz. En ideali hangisi bakıyoruz. Daraltılmış mı olur, dar bölge mi olur hepsine bakıyoruz. En ideal olan nedir onun hazırlığı içerisindeyiz. Olay Meclis kapanana kadar, bu sürece kadar bitti bitti, bitmediği zaman zaten mevcut sistemle yürümek zorundayız. Sistem noktasında bu işin değişip değişmeyeceğine burada kısa sürede karar vermek zorundayız.

    Dışişleri Bakanlığı'ndaki dinleme

    Bu işin parelel yapıyla ilgili olduğu ortadadır. 'Parelel yapının içinde kimlerdir' konusu şu anda bizim gündemimizdedir. Bu Başbakanlıkta da aynıdır, parelel yapıdır bu kesindir. Bunda hiç tereddüt yok ama şu anda bu işin failleri kimlerdir, hukuk içerisinde bunu bulmak durumundayız. Başbakanlıkla ilgili olanlar aşağı yukarı belli olmuştur. Ama Dışişleri ile ilgili olanlar hakkında da şu anda belli tespitler vardır, bunun üzerinde de çalışmalar devam ediyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow