hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde

    Erdoğan, Çankaya Köşkünde
    expand

    12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda, mazbatasını aldıktan sonra ant içerek görevine başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ERDOĞAN YEMİN ETTİ

    Erdoğan'ın ilk adresi TBMM Genel Kurulu oldu.

    Erdoğan, Genel Kurul'a and içmek üzere geldiğinde, TBMM Başkanı Cemil Çiçek oturumu açtı ve en yaşlı Başkanvekili sıfatı ile Ayşenur Bahçekapılı vasıtasıyla Erdoğan Genel Kurul salonuna davet edildi.

    Çiçek, Erdoğan'a Cumhurbaşkanı seçim tutanağını Başkanlık Divanı'nda verdi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Bahçekapılı ile Genel Kurul kürsüsüne geldi ve and içti.

    Erdoğan'ın and içmesini Genel Kurul'da bulunan milletvekilleri ve konuklar ayakta izledi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, and içmesinin ardından İstiklal Marşı okundu, daha sonra Bahçekapılı ile Genel Kurul salonundan ayrıldı.

    Erdoğan'ın memleketinde büyük sevinç

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, and içme töreninde, anayasa ve iç tüzük hükümleri gereğince siyah elbise giydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeminin ardından 101 pare top atışı yapıldı.

    Cumhurbaşkanlığı Yaveri de Erdoğan'a yemin etmesinin ardından programlarına eşlik etti.

    Erdoğan, Çankaya Köşkünde

    Erdoğan, görevine başladı (FOTO GALERİ)

    ANITKABİR'E ZİYARET

    Erdoğan, TBMM'den askeri törenle uğurlandı.

    Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen forsu kapalı makam aracının forsu açıldı ve Erdoğan seremoninin ikinci ayağı olan Anıtkabir ziyaretine geçti.

    Erdoğan Anıtkabir'de mozoleye çelenk koydu, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

    Erdoğan'ın yeminiyle ilgili flaş başvuru

    Erdoğan deftere şunları yazdı:

    "Aziz Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı, halkın doğrudan oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak bugün vazifemizi devralıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanıyken 10 Kasım 1938'de vefatınızın ardından cumhurbaşkanlığı makamı ile cumhur arasındaki irtibat maalesef zayıfladı. Cumhur ile başkanı arasına mesafeler girdi. 2007'de yaptığımız bir Anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesini temin ettik. 10 Ağustos'ta bu büyük değişiklik hayata geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün halkın doğrudan oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı görevine başlarken aslında bir kez daha cumhur ve başkanının devlet ve milletin muhabbetle kucaklaşmasına vesile olduğuna inanıyorum. Siz ve tüm silah arkadaşlarınız istiklal savaşının ardından istikbal mücadelesini başlatmış, Türkiye'ye muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için büyük gayret göstermiştiniz. Sizin başlattığınız bu mücadele, 10 Ağustos tarihinde cumhurbaşkanının da halk tarafından seçilmesiyle yeni bir zaferi tecrübe etmiş oldu.

    Erdoğan, Çankaya Köşkünde

    Halk oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanının göreve başladığı bugün, Türkiye'nin küllerinden doğduğu, yeni Türkiye'nin inşa ve imar sürecinin güç kazandığı bir gündür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hiç kuşkunuz olmasın ki bugün, 23 Nisan 1920'de ilk adımlarını attığınız büyük Türkiye ruhunun, özünün, hayal ve ideallerinin dirildiği gündür. Türkiye bugün, kadim medeniyet kaynaklarıyla tekrar kucaklaşmış, özüyle ve ruhuyla tekrar buluşmuş, hakimiyeti milliyeye her zamankinden çok daha fazla güç kazandırmıştır. Vazifeye başlayışımın bu ilk gününde ülkemiz, vatanımız, devletimiz ve bayrağımız için en önemlisi de aziz milletimiz için her zamankinden daha çok çalışacağıma dair milletime söz veriyorum. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi, şahsınızda tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhun şad olsun."

    A TİPİ TÖRENLE KARŞILANDI

    Anıtkabir ziyaretinden sonra Erdoğan, devir teslim törenine katılmak üzere eşi Emine Erdoğan ile Çankaya Köşkü'ne geçti.

    Erdoğan için A Tipi devlet töreni uygulandı. Erdoğan, Köşk'ün giriş kapısında atlı birlikler tarafından karşılandı. Karşılamada Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, Çankaya Köşkünde

    Erdoğan çifti Büyük Şeref Kapısı'nda Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından karşılandı.

    Recep Tayyip Erdoğan daha sonra, atlı birliğin eşliğinde tören alanında kendisini bekleyen Sancak ve Onur Kıtası'nı selamladı.

    Cumhurbaşkanlığı makamında Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Gül baş başa görüşme yaparken, eşleri de diğer bir odada bulundu.

    GÜL VE ERDOĞAN ÇİFTİ DAVETLİLERLE BULUŞTU

    Erdoğan ve Gül, görüşmenin ardından Çankaya Köşkü Büyük Resepsiyon Salonu'nda düzenlenecek devir teslim töreninde kendilerini bekleyen davetlilerin karşısına çıktı.

    İstiklal Marşı ile Gül ve Erdoğan'ın özgeçmişlerinin okunmasının ardından, halef-selef cumhurbaşkanları konuklara hitaben birer konuşma yaptı.

    Devir teslim töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hayrünnisa Gül ile Büyük Şeref Kapısı'ndan yürüyerek tören alanına geçti.

    İstiklal Marşı'nın çalınmasıyla başlayan askeri törende, 11. Cumhurbaşkanı Gül, şeref kıtasını "Allahaısmarladık Asker" diyerek selamladı.

    Askerin "Sağol" cevabı üzerine Gül de, "Siz de sağolun" dedi.

    Törende Gül'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Hayrünnisa Gül de eşlik etti.

    El sallayarak uğurladılar

    Törenin ardından basın mensuplarına poz veren Erdoğan ve Gül çifti, Gül'ü bekleyen aracın önünde vedalaştı. Abdullah Gül'ün, Erdoğan çiftine "Allahaısmarladık" demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da Gül'e, "Yolunuz açık olsun" karşılığını verdi.

    Hayrünnisa Gül de, Erdoğan çiftine "Allah'a emanet olun, buralar size emanet" diyerek veda etti.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi, Gül çiftinin bulunduğu araç hareket edene kadar bekledi ve el sallayarak Köşk'ten uğurladı.

    Köşk'ten sivil plakalı araçla ayrılan Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Cumhurbaşkanlığı Konutu'na geçti. Konut girişinde bekleyenler Gül çiftine sevgi gösterisinde bulundu.

    Çankaya Köşkü'ndeki karşılama ve uğurlama törenlerini, aralarında yabancıların da bulunduğu çok sayıda basın mensupu takip etti.

    Resepsiyon

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine katılan yerli ve yabancı konuklarını resepsiyonda ağırladı.

    Çankaya Köşkü'ndeki devir teslim töreninin ardından bahçede resepsiyon düzenlendi.

    Resepsiyona devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve çocukları, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Vekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AK Parti ve HDP milletvekilleri, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Türkiye'de cemaati bulunan bazı dini temsilciler, şehit aileleri, gaziler ve yakınları, medya kuruluşlarının, işçi, memur ve işveren sendikalarının temsilcileri katıldı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı devlet başkanları ve hükümet temsilcileri ile sohbet etti ve anı fotoğrafı çektirdi.

    Erdoğan, daha sonra Genelkurmay Başkanı Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve kuvvet komutanlarının tebriklerini kabul etti. Özel, Yılmaz ve kuvvet komutanlarıyla sohbet eden Erdoğan, resepsiyona katılan eski futbolcu Rıdvan Dilmen ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Resepsiyonda Davutoğlu, AK Parti Genel Başkanı olması nedeniyle yerli ve yabancı katılımcıların tebriklerini kabul etti. Davutoğlu, bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla da sohbet etti.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyonun ardından tören için Türkiye'ye gelen devlet ve hükümet başkanları onuruna akşam yemeği verdi.

    Erdoğan, Çankaya Köşkünde

    22.00'DE KÖŞK'TE RANDEVU

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 22.00’de Çankaya Köşkü’nde Davutoğlu’na hükümet kurma görevi verdi.

    MHP'li Akçay, Erdoğan yemin ederken ayağa kalkmadı

    Erdoğan'ı Köşk'te atlı birlikler karşılayacak

    Erdoğan'la birlikte kimler Köşk'e çıkacak

    Recep Tayyip Erdoğan kimdir?

    İşte Erdoğan'ın çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemleri...

    Kılıçdaroğlu Meclis'teki yemin törenine katılmayacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow