hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Hesabı sorulacak..."

    Erdoğan: Hesabı sorulacak...
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,, Genelkurmay Başkanlığı'ndaki Genelkurmay Başkanlığı Devir Teslim Töreni'nde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, "Arkalarına aldıkları güçlerle Türkiye'nin bütünlüğüne, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine saldıranlar hak ettikleri cevabı almaktadırlar ve alacaklardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Devletin ve milletin varlığına karşı sıkılan her kurşunun, atılan her bombanın, kazılan her çukurun hesabı sorulacak, cezası mutlaka verilecektir." diye konuştu.

    HULUSİ AKAR GÖREVİ DEVRALDI

    Genelkurmay Başkanlığı'na atanan Orgeneral Hulusi Akar, görevini törenle Orgeneral Necdet Özel'den devraldı.

    Genelkurmay Başkanlığı Karargahındaki komuta devir-teslim törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, yüksek yargı kurumu temsilcileri, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş ile bakanlar, kuvvet komutanları ve çok sayıda davetli katıldı.

    YSK'dan flaş "seçim" kararı!

    DBP'den Doğubeyazıt'ta "özerklik" açıklaması

    Davutoğlu hükümet kurma görevini iade etti!

    Türk Silahlı Kuvvetlerinin faaliyetlerinin anlatıldığı kısa filmin barkovizyondan sunulmasının ardından başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende 28. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in özgeçmişi fotoğraflar eşliğinde barkovizyondan sunulmasından sonra, emeklilik kararnamesi okundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha sonra 29. Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral Hulusi Akar'ın özgeçmişi barkovizyondan fotoğraflar eşliğinde sunuldu, ardından Orgeneral Akar'ın atama kararnamesi okundu. Orgeneral Özel, Genelkurmay Başkanlığına atanan Orgeneral Akar'a Genelkurmay Başkanlığı birlik sembolünü taktı.

    Orgeneral Özel, birlik sembolünü takmasının ardından Akar'ın omuzuna dokunarak başarı dileklerini iletti. Orgeneral Akar da 30 Ağustos itibarıyla emekliye ayrılacak Orgeneral Özel'e Genelkurmay Başkanlığı forsu, hizmet anısı şilti ve hizmet belgesi takdim etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow