hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan, "MGK tipi başkanlık" yapmayı planlıyor

    Erdoğan, MGK tipi başkanlık yapmayı planlıyor
    expand

    Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığının yetkileri ile ilgili tartışmada yeni bir tanım ortaya attı. Gazetelerin genel yayın yönetmenlerine konuşan Erdoğan, "MGK tipi başkanlık" yapmayı planladığını belirtti, "Teamüllerle değil anayasa ile çalışırım" diye konuştu. Erdoğan, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın da kapatılacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Erdoğan bazı gazetelerin genel yayın yönetmenlerine yaptığı özel açıklamada kafasındaki cumhurbaşkanlığı modelini anlattı.

    "Her hafta bakanlar kuruluna başkanlık yapacağım anlamına gelmiyor" diyen Başbakan, "Halkın oyuyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı farkını koymalı" dedi.

    Erdoğan, "Batı beni ilgilendirmez. Beni anayasa ilgilendirir. Anayasa cumhurbaşkanının yetkilerini ve çalışma alanını belirlemiş. Ben ona bakarım. Herhalde gelip başbakanın yerine oturacak halimiz yok. Oturur konuşuruz. Cumhurbaşkanı, milli güvenlik kurulu'nu belli aralıklarla toplamıyor mu? topluyor, başkanlık ediyor. Bakanlar kurulu'yla da belli aralıklarla böyle toplanılır. Başbakanla, bakanlar kurulu'yla konuşur, görüşürüz, belli aralıklarla toplanılır. Bu da anayasa'ya aykırı olmaz" diye konuştu.

    Saklıkent'te facia!

    Başbakan Erdoğan, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığını kaldıracaklarını dile getirirken paralel yapı ile mücadele için bundan sonrasının işaretlerini verdi:

    "HSYK'nın elinde olanlar çok sınırlı. Zaten şimdi yargı süreci başlıyor. Sulh ceza hâkimleri bu süreci götürecek. Bugüne kadar toplanan tüm deliller, paralel yapı olgusunu şayiadan vakaya dönüştürdü. Bunun yanı sıra telekomünikasyon iletişim başkanlığı ile ilgili bir çalışmamız var. Böyle bir TİB olmaz. Zaten MİT de bu işi yapabiliyor. TİB'i kurumsal olarak kaldırıp, yetkilerini MİT'e devredeceğiz.

    Erdoğan Musevi nişanı konusunda, "Başbakanlığımın ilk yıllarında ilişkilerin iyi olduğu dönemde verildi" derken, Gazze'de yaşananlar için de, "Batsın bu dünya" ifadesini kullandı:

    "Gazze açık cezaevi gibi. Bu insanlar ne yapacak? İlaç, yiyecek, sağlık hizmeti bunları nasıl temin edecek? Ayrıca İsrail, 'ben de her türlü silah olacak, atom bombası da olacak, fosforlu bomba da olacak' diyecek ama Filistin'in, Gazze'nin hiç silahı olmayacak. Onun için Orhan Baba geliyor aklıma 'Batsın bu dünya" diyorum. ABD, Merkel çıkıyor 'Biz tarafız' diyor. İsrail'i savunuyor. Onlar taraf olunca sorun olmuyor da biz taraf olunca mı sorun oluyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail öldürmeye devam ediyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow