hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan Demirtaş'a "tek adam" yanıtı

    Erdoğandan Demirtaşa tek adam yanıtı
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan cumhurbaşkanlığı sarayında muhtarlara seslendi. Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Erdoğan, HDP eşbaşkanı Demirtaş'ın "tek adam" eleştirisine yanıt verdi. Erdoğan, "Kendini bil, haddini bil" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de ağırladığı muhtarlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

    - Biz bu coğrafyanın insanları olarak birbirimize kenetlenebilsek, dışardan hiçbir güç bizim aramıza nifak sokamaz. Biz emredildiği gibi birbirimizi kardeş görsek, Allah’ın ipine sımsıkı sarılsak, inanın dışarıdan hiçkimse gelip de bizim ağzımızın tadını bozamaz.

     



    - Bu coğrafyanın tüm bireyleri ellerini şöyle kenetleyecek, başını da iki elinin arasına alacak ve başkalarını suçlamadan önce kendi muhasebesini yapmak suretiyle yoluna devam edecektir."

    - Sünniler ile Şiiler'in birbirleriyle çatışması dışarıdan birilerine fayda sağlıyor. Sünniler'in aklı yok mu, Şiiler'in aklı yok mu, bir takım terör örgütlerinin vahşice saldırıları, o terör örgütlerine değil, onları kukla gibi oynatanlara fayda sağlıyor.

    - O terör örgütlerine sempati duyanların, kol kanat gerenlerin Allah aşkına hiç aklı yok mu? Kuranı Kerim’de Rabbimiz bizi uyarıyor, 'Hiç akletmez misiniz, tefekkür, tezekkür etmez misiniz?' İşte akledilmediği için Şii ya da Sünni üzerine bombaları bağlayıp bir camiye girip ibadet eden Müslümanları barbarca katledilebiliyor.

    - Yemen’de olanları duyuyorsunuz değil mi? 350 bin insanın katili, sırf mensubu olduğu mezhep nedeniyle hoş görülebiliyor. Katliamları, barbarlığı maalesef destek görebiliyor. Babası, Humus’ta 30 bin insanı öldürdü, kendisi 11 kat insanı Suriye’de öldürdü. Genlerine işlemiş bunların. İnanın ne Sünni kazanıyor, ne de Şii. Ne Türk kazanıyor, ne de Kürt,  Arap kazanıyor. Her zaman kaybeden biz, Müslüman. Kazanan ise bizim kardeşlerimizi birbirleriyle çatıştıranlar oluyor.

    - 6-8 ekim tarihlerinde olan olayları unutmayalım, gezi olaylarında olanları unutmayalım. Vatandaşlarımızın araçları dükkanları nasıl yakıldı yıkıldı unutmayalım. Belediyelerin otobüslerinin nasıl yakıldığını unutmayalım. Bütün bunlar nerede oluyor? Kendi ülkemizde olanlar da bunlar. Türklerle kürtlerin kardeşliği öyle sıradan pamuk ipliğine bağlı bir kardeşlik değildir. Bunun özellikle bilinmesini isterim. Özellikle genç nesillerin, kardeşliğin boyutunu derinliğini ruhunu çok çok iyi anlamasını gönülden arz ederim. Biz Malazgirt savaşında kürt kardeşlerimizle omuz omuza savaştık, haçlı seferlerine karşı omuz omuza savaştık.

    - Aynı sofraya oturduk, kız aldık kız verdik. Aynı toprağı değil aynı kaderi paylaştık. Şunu açık açık ifade etmek isterim. Yaklaşık bin yıldır bu topraklarda kürtlerin yegane dostu ve kardeşi türkler. Türklerin de yegane dostu ve kardeşi kürtler olmuştur. Açın bin yıllık tarihine bakın. Kürtlerin zor zamanlarında yanlarında sadece türklerin olduğunu göreceksiniz. Türklerin yanlarında kürtlerin de olduğunu göreceksiniz.

    - Birinci dünya savaşının ardından ayrıştırma çabasına, türklerden önce kürtlerin kendisi karşı çıkmış, bizi birbirimizden ayıramazsınız diye duygularını gayelerini ifade etmişlerdir. Bizim ortak tarihimiz öyle 30-40 yıldan ibaret değildir. 30-40 yıl içindeki gelişmelere bakıp kardeşliği sorgulayanlar tarihe haksızlık ederler. Bizim kürtlerle olan ilişkimizi muhabbetimizi ancak ve ancak türkler ve kürtler olarak biz tanımlarız. Marjinal, ateist, inançsız, bu topraklarından değerinden kopuk akımları çıkıp da bizim birbirimize olan muhabbetimizi yeniden tanımlayamazlar.

    - Silahları bırakmadıkça barışa zerre kadar katkınız olamaz. Silahları bırakacağız diyorlar. Bunlar güzel ama biz uygulamaya bakarız. 1 yıl önceki nevruzda da aynı şeyler söylendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Çözüme katkı sunmak istiyorlarsa önce silahların gölgesinden kurtulacaksın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Bazı yanlışlara dikkat çekiyorsam ülkede yaşananları bildiğim için yapıyorum. Meselesi koltuk olanlar bizi anlayamadı, anlayamaz. Benim için tek adam oldu diyorlar. Ya bunlar çok zavallılar ya. Ben Cumhurun başkanıyım. Kendini bil, haddini bil. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Eğer eleştiriyorsam bunu ülkem adına, kardeşlik adına, barış adına yapıyorum. Biz dertliyiz. Dert adamı söyletir. Bu ülkenin derdini sızını içimizde hissettiğimiz için konuşuyoruz. Meselesini ikbal olanlar bizi anlayamadı, meselesi koltuk olanlar bizi anlayamadı. Ucuz kahramanlık peşinde olanlar bizi anlayamadı. Biz şahsi meseleleri işin içine katmadan, hükümetimizle devletimizle bu işi çözeceğiz. Muhalefet katkı sağlayacaksa buyursun sağlasın.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow