hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: O bedel ödetilir!

    Erdoğan: O bedel ödetilir
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair sert açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Erdoğan'In açıklamalarından satır başları;

    -"Şu anda Sayın Başbakan'a hükümet kurmak üzere görevi verdim. Kendisi çalışmaları sürdürüyor. Şu anda ana muhalefet partisiyle gerek heyetlerin yaptığı görüşmeler var, dün Sayın Başbakan'ın yaptığı görüşme var. Televizyonda izlediğimiz kadarıyla perşembe, cuma tekrar görüşmelerinin olacağını duyduk. Temenni ederim ki hayırlı olur. Ama öbür tarafta Milliyetçi Hareket Partisi'nin de yine aynı şekilde heyet temsilcileriyle yaptığı görüşmeler var. Bilemiyorum, belki Sayın Başbakan bu arada onlarla da bir görüşme yapabilir veya yapacaktır. Bunlar şu anda benim tasarrufum içerisinde olan işler değildir."

    Cumhurbaşkanı Erdoğan sert çıktı

    -"(Cumhurbaşkanı, kendisi anayasal çizgi içerisinde kalsın) ifadelerini kullananlar, onlar Anayasa'nın içerisinde ne olduğundan haberi yok. Bulundukları konumdan haberleri yok. Onlar önce adresleri öğrenmeleri lazım. Adresleri de bilmiyorlar."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ben görev alanıım biliyorum o alanda hareket ediyorum bana kimse iş öğretmeye kalkmasın.

    -45 günü esnetme yetkim yok

    -Takvimi nasıl kullanacağım bana kalsın

    -"Meclis Başkanımla danışmam gereken, görüşmem gereken anlarda da muhakkak kendisiyle bu konuları tabii ki görüşeceğim. Şu anda da zaten görüşüyorum, görüşürüm. Niye? Ülke kesinlikle hükumetsiz kalmamalı, başsız kalmamalı" 

    Erdoğan erken seçim istediği iddialarına da yanıt verdi. Erdoğan; "Herkes kendi istediği gibi yorum yapabilir, ağzı olan konuşuyor" diye konuştu.

    Özerklik açıklaması!

    "O BEDEL ÖDETİLİR"

    Erdoğan Şırnak'taki "sözde özerklik ilanıyla" ilgili olarak da sert ifadeler kullandı. Erdoğan; "Türkiye Cumhuriyeti dışında devlet kabul edilemez, bunu nedeli ağır olur. O bedel ödetilir." diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow