hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Pensilvanya benimle ilgili güzel bir film hazırlıyormuş"

    Erdoğan: Pensilvanya benimle ilgili güzel bir film hazırlıyormuş
    expand

    Başbakan Erdoğan, "Yeni bir haber aldım, duydum ki Pensilvanya benimle ilgili güzel bir film hazırlıyormuş. Ailemle ilgili güzel bir film hazırlıyormuş. Bu film için bana uygun bir artist henüz bulamamışlar. Çocuğuma benzer bir artist henüz bulamamışlar. Halbuki Hollywood'a filan gitmelerine gerek yok, kendi içlerinde bunu başaracaklar artistler var, oradan çıkarırlar. Fakat bu tuzakların hiçbiri tutmuyor, tutmayacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan AK Parti'nin Ağrı'da Adliye Sarayı Dörtyol Kavşağı'nda düzenlenen mitinginde konuştu.

    Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

    - Biz Ağrı'ya nasıl hizmet getireceğiz, ona mı oy vereceğiz yoksa ideolojiye mi oy vereceğiz.

    - Ağrı'da sandıklar 1 kez tam olarak sayıldı. 2. kez sayılamadan şaibe ortaya çıktı. Öyle 13-14 kez sayılmadı.

    "Bu BDP zihniyetinin... "

    - Bu BDP zihniyetinin demokrasiye, sandığa inancı yok. Bugüne kadar tehditlerle oy almanın yoluna gittiler.

    - Daha yeni Doğubeyazıt'ta 6 vatandaşımızı kaçırdılar. Burası bizim Bitlis milletvekilimizin ailesine ait olan bir işletme. Arkadan da tehdide başladılar. Kendisine de Bitlis'teki seçimler için o ilçeye gitmemesi yolunda tehdit yağdırmaya başladılar.Bu tehditlerle bir yere varılmaz. İki de bir partinin adını değiştirirsin, başka bir işe de yaramazsın.

    - Siyaset omurgalı, dürüst, ilkeli duruş gerektirir, biz eserle konuşuyoruz.

    - Emekli siyasetçileri ziyarete başladılar. Çatı kuruyorlarmış. O çatı 30 Martta uçtu gitti. Oturdukları binanın damı yok.

    - Diyarbakır'da anneler günlerdir oturma eylemi yapıyor. 134 yavru dağa kaçırıldı. Kimler kaçırdı biliyorsunuz.

    "B planımızı, C planımızı uygulamaya koyacağız"

    - Getirmemeleri halinde, teslim etmemeleri halinde iktidar olarak B planımızı, C planımızı uygulamaya koyacağız.

    - Doğubeyazıt'ta kaçırılan 6 taşeron işçiyi de getirecekler. Neymiş, Kiler devlete vergi veriyor ya onlara da verecekmiş.

    - Alınteriyle çalışan insanları siz kalkıp da kaçırmaya yönelirseniz, 'Devlete vergi veriyorsun bana da vereceksin.' Peki devlet aldığı bu vergiyi nereye harcıyor? Doğubayazıt'ın yollarına harcıyor. Doğubayazıt'ın okullarına harcıyor, hastanesine harcıyor. Sen nereye harcıyorsun? Sen insanları öldürmeye harcıyorsun. Onun için bu duruşumuz çok önemli. Ölelim ama bir kere ölelim, onurumuzla, haysiyetimizle ölelim. Ama sandıktaki o onuru hep birlikte kurtaralım.

    - Bunlar yalana doymak bilmiyorlar. Ne diyorlar, '30 Mart'tan sonra Ağrı'ya 15 bin polis gönderildi' diyorlar. Allah aşkına nerede bu polisler. Gösterin biz de bir görelim. Hepsi 'a' dan 'z'ye yalan. 30 Mart'tan sonra Ağrı'da 2 bin gencin askere götürüldüğünü söylüyorlar. Hem komik, hem yalan.

    - Bu millet kendi başkanını, inandığı insanı, kendisini kucaklayacak insanı gayet iyi biliyor. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde, mayıs diye planlamıştık, inşallah haziran ayı içerisinde adayımızı açıklayacağız.

    - BDP, HDP siyasi Kürtçülük, MHP siyasi Türkçülük yapıyor. Biz 77 milyonu kucaklıyoruz. Onun için yüzde 45,5 oy alıyoruz.

    "Pensilya benimle ilgili güzel bir film ayarlıyormuş"

    - Yeni bir haber aldım, duydum ki Pensilvanya benimle ilgili güzel bir film hazırlıyormuş. Ailemle ilgili güzel bir film hazırlıyormuş. Bu film için bana uygun bir artist henüz bulamamışlar. Çocuğuma benzer bir artist henüz bulamamışlar. Halbuki Hollywood'a filan gitmelerine gerek yok, kendi içlerinde bunu başaracaklar artistler var, oradan çıkarırlar. Fakat bu tuzakların hiçbiri tutmuyor, tutmayacak. Hesap şu, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesine bu filmi yetiştireceklermiş. Onun gayreti, hesabı içindeler. 17 Aralık, 25 Aralık dediler tutmadı. 30 Mart dediler yine tutmadı. Şimdi de 10 Ağustos diyorlar. 10 Ağustos'ta da Allah'ın izniyle yine tutmayacak, ben buna inanıyorum.

    -Ağrı'da doğal gaz dağıtımını devlet olarak biz yapacağız.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow