hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan sesiyle kongrede

    Erdoğan sesiyle kongrede
    expand

    Ak Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi'nde bir sürpriz yaşandı. Kongrenin Divan Başkanlığını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun anonsuyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesinden "Canım İstanbul" şiiri dinlettirildi. Başbakan Davutoğlu, kongrede önemli mesajlar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kongreye katılanlar şiiri sonuna kadar dikkatle dinledi. Salondaki dev ekrana Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yan yana asılan posterlerinin görüntüsü yansıtıldı.

    7 yıl sonra

    7 yıldır Ak Parti İstanbul İl Başkanlığını yapan Aziz Babuşçu'nun görev döneminin anlatıldığı tanıtım filminin ardından Divan Başkanlığını yapan Süleyman Soylu konuştu. Saat 15:00'de Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu birlikte salona geldi. Davutoğlu çifti tribünleri dolduran kalabalığa kırmızı gül dağıttı.

    Davutoğlu: Reisin bütün emanetine sahip çıkacağız

    Konuşmasına selamlamayla başlayan Başbakan Davutoğlu'nun sözleri tribünlerin attığı, "Sen bize reisin emanetisin" sloganıyla kesildi.

    Başbakan Davutoğlu bu slogana, " Reisin bütün emanetine sahip çıkacağız inşallah" karşılığını verdi. 

    Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

    AK Parti gelene kadar İstanbul sadece tarihi önemiyle anlatılıyordu. AK Parti gelince İstanbul'un da bu al bayrağın da dünyadaki yeri ve anlamı değişti. Artık Saraybosna'da da Semerkant'ta da Bağdat'ta da Kerkük'te de Şam'da da Kudüs'te de Gazze'de de Somali'de de AK Parti ve al bayrak birlikte anılıyor, birlikte dalgalanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin her yerinde siyaset yapan tek parti AK Parti, Türkiye'yi birleştiren, bütünleştiren yegane parti AK Parti, Türkiye'nin her yerinde milli birliği, beraberliği savunan yegane parti AK Parti.

    AK Parti siyasetinin yedi tepeye benzeyen 7 ilkesi; birlik, özgürlük, güvenlik, adalet, kudret, izzet ve emanettir.

    Alevi kardeşlerime de sesleniyorum. Hacıbektaş'ı, Tunceli'yi ziyaret ettiğimde yürekten söylediğim gibi; Alevi İslam kültürü bu toprakların bir rengidir. Bu renk hiçbir şekilde siyasi istismara mevzu edilmemelidir. Türkiye'de kimse Türk-Kürt, Alevi-Sünni ayrımı üzerinden bir siyaset yapamayacak. AK Parti oldukça biz milleti bölen hiçbir siyasi söyleme izin vermeyeceğiz.

    İnşallah önümüzdeki dönemde 7 Haziran'da emaneti milletten devraldığımızda en önemli hedeflerimizden biri özgürlükçü bir anayasayı, milletin anayasasını Türkiye'nin temel yasası olarak inşallah milletle birlikte yazacağız. Yeni anayasanın en temel ilkesi 'özgürlükçü' olması olacak.

    Şu paralel çetenin başı, 28 Şubat zulmü devam ederken onu eleştirmeyip, 'devlete itaat edin, başörtüsü teferruattır' diyen zat, Mavi Marmara şehitleri olduğunda 'İsrail'den izin alarak gidilseydi' diyen zat şimdi halkın oyuyla, iradesiyle iş başına gelmiş Türkiye Cumhuriyeti hükumetini Washington'a, Avrupa'ya, dünyaya şikayet ediyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü bakın bir kampanya başlatıyor. İşaret fişeği veriyor. Seçim kampanyasını makaleyle başlatmış oldu böylece. Türkiye'de CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye mesaj
    yolluyor, 'bu hükumetten kurtulmak isterseniz benimle işbirliği yapın' diyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buradan ilan ediyorum biz ne Yahudi lobisine ne Ermeni lobisine ne Rum lobisine boyun eğdik, bundan sonra da eğmeyeceğiz. Onlara mesaj yollayan paralel lobiye de sesleniyorum: Nerede olursanız olun izzetle karşınızda duracağız, bu millete, bu vatana yaptığınız bu ihanet dolayısıyla zelil olacaksınız.

    Yeni anayasa

    2011 seçimlerinde CHP 33 ilde, MHP 47 ilde milletvekili çıkaramadı. Ak Parti ise 78 ilde birden milletvekili çıkardı. Bazı partiler CHP gibi kıyıların partisidir, bazıları sadece iç anadolunundur, bazıları sadece güneydoğu ve doğu anadolunundur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birlik siyasetinin günümüzdeki yansıması çözüm sürecidir. Çözüm süreci Ak Parti siyasetinin mutlaka başarıya ulaşması gereken en önemli projesidir.

    Milletin Anayasası'nı Türkiye'nin temel yasası olarak milletle bilikte yazacağız. Yeni Anayasa'nın en temel ilkesi özgürlükçü olması olacak. Önce özgürlüklerle ilgili imkanlar tanıyıp sonra bu özgürlükleri kısıtlayan 12 Eylül Anayasası tarihin çöplüğündeki yerini alacak.

    Demirtaş: "Hayalim astsubay olmaktı"

    MİT'in başına atanan isim belli oldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow