hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'a "el hareketi" davasında erteleme

    Erdoğana el hareketi davasında erteleme
    expand

    İzmir'de, yerel seçim çalışmaları kapsamında geçen 16 Mart'ta mitinge gelen o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'a el hareketi yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan öğretmen Kamuran Bedir'in yargılanmasına devam edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakim, tutuksuz sanık Bedir hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma dosyasındaki fotoğraflar ile belgelerin istenmesine karar verip duruşmayı erteledi.

    Yerel seçim için İzmir Gündoğdu Meydanı'nda 16 Mart 2014 tarihinde miting düzenleyen Recep Tayyip Erdoğan'a el hareketi yaptığı ileri sürülen 42 yaşındaki Kamuran Bedir, oturduğu kafeteryadan Başbakanlık korumalarınca gözaltına alınmış daha sonra serbest bırakılmıştı.

    Menemen ilçesi'nde öğretmenlik yapan Kamuran Bedir, Başbakan'a değil bir bir arkadaşına işaret ettiğini söylemiş, ancak hakkında 2 yıla kadar hapis cezasıyla dava açılmıştı.

    İzmir 28. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılana sanık Kamuran Bedir katıldı. Hakim Sevgi Türer, olay hakkında bilgisi olan tanık Fatma Zehra Doğan'ın soruşturma aşamasında savcıya verdiği ifadeyi okuduktan sonra, tanığın mahkemede de tanık olarak ifadesinin alınması gerektiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sanık Kamuran Bedir, Fatma Zehra Doğan'ın çocuklarını kendisine bırakıp gittiğini, nerede olduğunu bilmediklerini, çocuklarını bile görmediğini, bulunmasının mümkün olmadığını söyledi.

    Hakim, tanığın açık adresinin tespit edilip mahkemede dinlenilmesine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sanık hakkında yürütülen disiplin soruşturması dosyasındaki fotoğrafların ve belgelerin birer örneğinin istenmesine karar verip duruşmayı erteledi.

    Biden'ın İstanbul ziyaretinin faturası açıklandı

    Papaların olay yaratan İstanbul ziyaretleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow