hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan flaş açıklamalar

    Erdoğandan flaş açıklamalar
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan silah bırakma çağrısıyla ilgili önemli açıklamalarr yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi Arabistan'a hareketi öncesiAtatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenlendi.

    İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

    - Çağrılar güzeldir ama asıl olan uygulamadır.

    -Silahların bırakılması çağrısı, bizler için çok çok önemli bir beklentiydi. Bu demokratik açılım süreciyle başlayan bir çağrıdır. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'yle başlayan bir çağrıdır. Şimdi de çözüm süreciyle devam eden ve noktalayalım diye hasretle beklediğimiz bir çağrıdır. 

    - İmralı'ya gidenlerin açıklaması farklı, eş başkanın yaptığı açıklama farklı. İki maymun oynanıyor...

    -Silahı bırakması gereken terör örgütü mensuplarıdır, güvenlik görevlilerimizin bunu bırakması bekleniyorsa ham hayaldir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -Her şey eninde sonunda uygulamaya dayalıdır. Bu uygulama nedir? Silahların bırakılmasıdır. Bırakıldığı andan itibaren da zaten bu ülkede huzur, refah ortamı çok daha farklı bir şekilde gelişecektir.

    "Şaka yapıyorsun herhalde"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti sırasında Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruya, "Şaka yapıyorsun herhalde. Böyle bir şey arkadaşlar söz konusu değil. Bizim gündemimizde böyle bir şey asla söz konusu değil. Böyle bir şeyin olabilmesi için çok ciddi bir defa olumlu istikamette adımların atılabilmesi lazım" yanıtını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow