hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan flaş izleme heyeti açıklaması

    Erdoğandan flaş izleme heyeti açıklaması
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan "çözüm süreci izleme heyetine olumlu bakmıyorum, birilerini tatmin için bu işler yapılmaz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Ukrayna'ya hareketinden önce  Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Çözüm süreci izleme heyeti oluşturulmasına ilişkin görüşleri sorulan Erdoğan,  "Bunun dışındaki süreç kendi çerçevesi içinde kalmalıdır. Dağa bile çeşitli roman yazarları gönderildi. Ne netice alındı. Yeni romanlar mı yazdırılacak? Bunları doğru bulmuyorum"dedi.

    Bu konudaki gelişmeleri gazetelerden okuduğunu söyleyen Erdoğan, "Böyle bir şeyden doğrusu benim haberim yok. Ve şunu da açık net söyleyeyim. Bu olaya ben olumlu bakmıyorum. Başbakanlığım döneminde de akil insanlar içinden bir grubun gitmesini nasıl buluyorsunuz diye sorulduğunda, bunları doğru bulmadığımı söylemiştim. Bunlar doğru şeyler değil. Bu konuda işin başından itibaren her ülkede olduğu gibi istihbarat teşkilatları bunun birinci derecede sürecin yönetenleridir.  O dönemde temsilcileri olan siyasi partiden 3 elemanı buraya gönderdik. Yine biz gönderdik. Bunları gizlemeye gerek yok. Bu sayının 5'e çıkması 10'a çıkması, ayrı bir grubun oraya gönderilmesi, neyi değiştirecek ki? Birilerini tatmin için bu işler yapılmaz. Bu işin yönetimi hükümete üzerine düşeni başlattığı süreç içinde devam ettirmelidir. Bunun dışındaki süreç kendi çerçevesi içinde kalmalıdır. Dağa bile çeşitli roman yazarları gönderildi. Ne netice alındı? Yeni romanlar mı yazdırılacak? Bunları doğru bulmuyorum" diye konuştu.

    İzleme heyetindeki isimler belli oldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow