hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'ın ekonomi başdanışmanı Yiğit Bulut da ABD'ye gidiyor

    Erdoğanın ekonomi başdanışmanı Yiğit Bulut da ABDye gidiyor
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in finansal yatırım şirketleriyle görüşmek üzere ABD'ye yaptığı çıkarmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı Yiğit Bulut da ABD yolcusu. Bulut, gelecek hafta Amerikan Ticaret Odaları işbirliğiyle düzenlenen toplantı kapsamında Washington'da görüşmeler yapacak. Bulut , "Gelecek hafta 'yeni' bir yol açılacak ve Türkiye, Amerika’da 'faizle para verin-yüksek rant bizde' mantığıyla değil, 'Yeni Paradigması' ile mesaj verecek" dedi. Toplantının daha sonra Türkiye'de yapılacak ayağında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan da ABD'nin dev şirketlerine hitap edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası'na faizlerde indirim yapması yönündeki sert mesajlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Ali Babacan'a da çatmış ve sonrasında dolar kurunda başlayan hızlı yükseliş tartışmaların fitilini ateşlemişti. Üst üste son yılların tarihi rekorlarını kıran kurdaki yükseliş sürerken Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ABD'ye giderek New York’ta Goldman Sachs, Citi ve BOA-ML gibi önde gelen finans çevreleriyle bir araya geldi.

    Bu temaslar sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı Yiğit Bulut da ABD'ye gideceğini açıkladı. Star Gazetesi'ndeki köşeden, Amerikan Sivil Toplum Organizasyonları'nın daveti üzerine, Amerikan Ticaret Odaları ile işbirliği halinde düzenlenecek bir toplantıda ABD'nin dev şirketleri ile bir araya geleceklerini yazdı. Bulut, köşesinden şunları yazdı:

    "Amerikan Ticaret Odaları işbirliğiyle düzenleyeceğimiz toplantıların ilkini gelecek hafta Washington’da gerçekleştirerek yeni bir yol açacağız... Bu aslında ilk adım, hedef '2023 Büyük Türkiye' tezi kapsamında Amerikan şirketlerini 2015 yılında Türkiye’de 'en üst düzeyde' biraraya getirmek ve Sayın Cumhurbaşkanımızın kendilerine hitap edeceği çok geniş kapsam ve katılımlı bir toplantı düzenlemek... Teklif, doğrudan Beştepe’ye Amerikan Sivil Toplum Organizasyonları tarafından iletildi ve süreç başladı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sevgili dostlarım, uzun lafın kısası; gelecek hafta Washington’da 'Yeni Türkiye Modeli' ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tanımlanan üretim odaklı paradigma ve detaylarını anlatacağım... Dediğim gibi bu ilk adım ve bir sonraki toplantıya Türkiye’den üst düzey ve işadamları katılımı olurken sonrası Türkiye’de devam edecek... 12 Mart’taki toplantımıza hangi şirketler katılıyor; The Coca-Cola Company, Dow Chemical Company, Cisco, Boeing, Philip Morris International, Lockheed Martin, Albright Stonebridge Group, Honeywell, Merck, UPS, ExxonMobil, PhRMA, Apple, Microsoft, Samsung America, Metlife, CITI, DHL..."

    Bulut yazısında, "Sonuç: Gelecek hafta 'yeni' bir yol açılacak ve Türkiye, Amerika’da 'faizle para verin-yüksek rant bizde' mantığıyla değil 'Yeni Paradigması' ile mesaj verecek..." ifadelerini kullandı.

    Başbakan'ın ABD'deki görüşmelerinde, Merkez Bankası ve IŞİD soruldu

    Dolar neden yükseliyor? Davutoğlu açıkladı

    Erdoğan: "Artık biraz kendilerine çeki düzen vermeliler"

    Erdoğan 9 Mart'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacak

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Merkez Bankası lütfetti

    Altan Tan: "Yakınlarının döviz bürosu mu var?"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan 9 Mart'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow