hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ermenek'li Recep Gökçe'ye yeni kara lastik ayakkabı

    Ermenekli Recep Gökçeye yeni kara lastik ayakkabı
    expand

    Ermenek'te hayatını kaybeden 75 yaşındaki madenci babası Recep Gökçe'ye Ermenek Kaymakamı Eyüp Güngör tarafından muhtar aracılığıyla ayakkabı hediye edildi. Kara lastik ayakkabıların daha sağlam olduğunu belirten Recep Gökçe, şunları söyledi: "Bu ayakkabılar, çamur, kuru aramaz. Ama sizin, giydiklerinizi çamurda giysen dağılır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yırtık ayakkabılarını 2 yıldır giydiğini belirten Recep Gökçe, evin bahçesinde yetiştirdiği, salatalık ve domatesin bir kısmını tüketerek bir kısmını da çevrede satarak geçimini sağladığı belirtti. Kara lastik ayakkabı ise Kazancı Beldesi'ndeki pazarda 7.5 ila 10 lira arasında satılıyor. Ermenek'in Kazancı Beldesi'nde oturan 39 yaşındaki 2 çocuk babası Tezcan Gökçe, çalıştığı maden ocağında 18 arkadaşıyla birlikte mahsur kaldı. Mahsur kalan işçilerin kurtarılması çalışması sırasında Tezcan Gökçe'nin annesi 75 yaşındaki Ayşe Gökçe, 'Oğlum yüzme bilmez' sözleriyle Türkiye'yi ağlattı. Tezcan Gökçe'nin babası Recep Gökçe de, dün katıldığı oğlunun cenaze töreninde giydiği yırtık ve eski kara lastik ayakkabısıyla yürekleri dağladı.

    Merkez Bankası, S&P... Peki ya yoksulluk? 

    Çamaşırlarını da elde yıkıyorlar 

    3'ü oğlan 5 çocuk sahibi olan Recep Gökçe ve Ayşe Gökçe çifti, alt katı ahır olarak kullanılan 2 katlı, 2 odalı bir evde yaşıyor. Yaşlı çiftin Türk bayrağı asılan evde bulunan eski eşyaları, bir yatak ve yer minderlerinin bulunduğu evin dış bölümündeki raflarda ise madende hayatını kaybeden Tezcan Gökçe'nin eski bareti dikkat çekti. Ektiği üründen elde gelir ya da ürünü paylaşarak tarla kiralayıp 5 çocuğunu büyüten Recep Gökçe, artık yaşı gereği tarlarda çalışamıyor. Geçimini ise evinin yanında bulunan yaklaşık 40 metrelik bahçesinde yetiştirdiği, domates, salatalık ve biber gibi ürünlerin bir kısmını tüketip, bir kısmını da satarak geçimini sağlayan Recep Gökçe, evin altında ahırdaki 1 adet büyükbaş hayvan elde ettiği günlük 10-15 kilo sütünde bir kısmını yem karşılığı satıyor bir kısmın da kendisi süt ürünleri yapıp tüketiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ermenekli Recep Gökçeye yeni kara lastik ayakkabı  

    5 çocuğu da evli olan Gökçe çiftinin oğullarından Alaaddin Gökçe, kardeşi Tezcan Gökçe gibi aynı kaderi paylaşıyor ve Ermenek'e başka bir maden ocağında 2 yıldır çalıyor. Çocuklarından Osman Gökçe Konya'da bir temizlik firmasında çalışırken, kızları Fatma Öz ve Hatem Olkun evli ev hanımı. Yaşlı çift, çamaşır makinası olmadığı içinde çamaşırlarını elde yıkıyor. Hatta Recep Gökçe, eşi de yaşlı ve yürümekte güçlük çektiğini için zaman zaman çamaşırlarını elde kendisi yıkıyor.

    AK Parti'liler Atatürk Orman Çiftliği toplantısına gelmedi

    "Yırtık ayakkabıyı 2 yıldır giyiyorum"

    Sabahın erken saatinde mezarlığa giderek oğullarını ziyaret edip dua eden Gökçe ailesi şimdi de evlerinde taziyeleri kabul ediyor. Cenaze töreninde giydiği yırtık kara lastik ayakkabıyı 2 yıldır giydiğini belirten Recep Gökçe, bugün mahallesindeki camii imamının getirdiği kara lastik ayakkabılar sayesinde yeni bir ayakkabıya kavuştu. Gökçe, ayrıca hayırseverler tarafından 2'si İstanbul'dan kargo ile gönderilmek üzere 3 çift daha normal ayakkabıya kavuştu. Ayrıca Ermenek Kaymakamlığı tarafından da biri çizme türü olmak üzere 2 çift ayakkabı da mahalle muhtarı aracılığıyla Recep Gökçe'ye teslim edildiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökçe ailesi yakınları şu yaşlı çifte şu ana kadar devlet tarafından yardımda bulunulmadığını hayırseverler tarafından gelen yardımların olduğunu belirtti.

    Kaymakam kundura dedi muhtar kara lastik aldı

    Ermenek Kaymakamı Eyüp Güngör Vali Murat Koca'nın da Recep Gökçe'ye gerekin yardımın yapılması konusunda talimat verdiğini hatırlatarak, "Recep Amca'nın ayakkabısının bu şekilde olduğunu basında çıkan haberlerden öğrendik. Sabah erken saatlerde yardım yapılması gerektiğini düşünürken sayın valimiz de talimat verdi. Bunun üzerine sabah saatlerinde müftülük vasıtasıyla Bucak Camii imamına telefonla iki çift ayakkabı alıp, Recep Amca'ya vermesini istedim. O da kendi insifiyatiyle Merkez Mahallesi muhtarıyla birlikte iyi niyetleri ile gündelik olarak giyebilmesi için  bir dükkandan Ermenek ayakkabısı olarak tabir ettiğimiz lastik ayakkabı ve kışlık tarzı bir ayakkabı alıp teslim etmiş. Bizim amacımız burada kimseyi kırmak, incitmek değil. İmamla konuşurken de lastik veya kundura tarzında diye ayrıntı belirtmemişti. Bu şekile dönüştürüleceği aklımıza gelmezdi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kara lastik ayakkabılar daha sağlam"

    Kara lastik ayakkabıların daha sağlam olduğunu belirten Recep Gökçe, şunları söyledi:"Bu ayakkabılar, çamur, kuru aramaz. Ama sizin, giydiklerinizi çamurda giysen dağılır. Lastik ayakkabılar çamur, sulak dinlemez. Tarlanı sula, çiftini sür. Çalış topraklarda hesap etmez onlar." dedi. Cami imamı tarafından getirilen kara lastik ayakkabıyı kabul edip giydiğini belirten Gökçe, "Şimdi giymem desem olmaz. Almam desem olmaz. Madem getirmişler. Giydim. Dün burada kaymakam görmüş zaten. Eski ayakkabımı 2 senedir giyiyordum" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oğlu Tezcan Gökçe'nin madende çalışmasını istemediğini belirten Recep Gökçe, şunları söyledi: "Oğlum madene gidiyordu. Onu yine ben kolluyordum. Maaşını alıyordu. Borçları varsa ödüyordu. Madene gidiyordu. Gitti de ne oldu. Sonunda çalının altına koydurdu kendini. Ben madeni gittim gördüm. Para dolu olsa girmem. Küçücük bir delikten gireceksin. Girmem de almam da. Ben madene gitme diyordum. Gideyim baba, burada işsiz ne yapacağım dedi. Sen bilirsin oğlum dedim. Borçları vardı. 3 bin liraya bir büyükbaş hayvan satmış, borçlarını ödedi ama yine de bazı borçları kalmış. Bunun üzerine yine madene gitti. O gün bize bir haber geldi. Madenin göçtüğü söylendi. Dünyamız yıkıldı. Ben ona gitme dedim.

    Kara lastik ayakkabı pazarda 7.5 ila 10 lira arasında

    Kazan Beldesi'ndeki pazarda ise kara lastik ayakkabı 7.5 ila 10 lira arasında satılıyor. Pazarcı Yıldırım Demircan, "Bu bölgede kara lastik tabir edilen ayakkabı tercih ediliyor. Çünkü tarlada, dağda, su da çamur da fazla yıpranmıyor. 2 yıl rahat giyebilirsiniz. Ayrıca ucuz olduğu için de tercih ediliyor" dedi. 

    Ayakkabı kutularından 4.5 milyon dolar çıktı

    Bakana 700 bin liralık saat iddiası 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow