hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ermenek'ten yürek burkan bir görüntü...

    Ermenekten yürek burkan bir görüntü...
    expand

    Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşlı 2 kadın, maden faciasında işçilerin kurtarılması için süren çalışmalardan çıkan hafriyatın içinden kışın yakmak için kömür topladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ocaktan çıkartılan çamurla karışık kömür ve molozlardan oluşan hafriyat kamyonlarla madenin yakınındaki alana dökülüyor.

    50-60 yaşlarındaki iki kadın, sabah erken saatlerde adeta küçük bir dağ haline gelen hafriyat yığınına geldi. Topladıkları kömürleri ellerindeki çuvallara doldurdular.

    Kömür alacak güçleri olmadığını söyleyen 2 Ermenekli kadın, kendilerini görüntüleyen gazetecilere, "Evlatlarımız orda ama bizim de yakacağa ihtiyacımız var. Kömür toplamak zorundayız" dedi.

    Kadınlar, torbaları doldurduktan sonra evlerine döndü.

    Madenin işletme sahibinin tutuklanması kararına itiraz edildi

    Bu arada Ermenek ilçesindeki maden kazasının üzerinden 20 gün geçti. Mahsur kalan 16 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor. Soruşturma kapsamında maden ocağının işletme sahibinin tutuklanması kararına itiraz edildi.

    Kazayla ilgili Cenne Linyit Kömür şirketini sahibi Abdullah Özbey'in de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanmış, 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

    Özbey'in avukatı, Türkiye'de şimdiye kadar Abdullah Özbey'den başka tutuklanmış ve hakkında soruşturma olan maden ruhsat sahibi olmadığını hatırlattı, kazalarla ilgili rödovans şirketin yargılandığını belirtti.

    Avukat Tevfik Buğdaycı, Karaman Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan tutuklanan müvekkilinin tutukluluk kararına itiraz etti.

    Su basan maden ocağındaki kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Ocakta mahsur kalan 18 işçiden 2'sinin cansız bedenlerine kazadan 10 gün sonra ulaşılmıştı. 16 işçiden hala iz yok.

    AFAD, kurtarma çalışmalarında nefeslik bölümünde toplam 810 metre, desandre bölümünde ise 311 metre mesafe kat edildiğini açıkladı.

    Geriye kalan galerilerde dahil 511 metrelik alanda arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü, çamur, balçık ve moloz tahliyesinin de devam ettiği öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow