hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eşcinsel düğünün ardından ölüm tehdidi yağıyor

    Eşcinsel düğünün ardından ölüm tehdidi yağıyor
    expand

    Türkiye'nin ilk eşcinsel düğünün ardından yeni evli çift evden atıldı, işsiz kaldı, ölüm tehdit almaya başladı. Çifti tehdit edenler arasında kadınlar da var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’nin ilk eşcinsel düğününün ardından çiftin hayatı kabusa döndü. Hürriyet gazetesinden Fırat Alkaç’ın haberine göre İstanbul’da resmi olmayan bir düğünle dünya evine gien üniversite öğrencisi Ekin Keser ile Emrullah Tüzün’ün hayatları alt üst oldu. 

    28 yaşındaki Tüzün, “Ailem ve kardeşlerim, beni ölümle tehdit ediyor. Evliliğimiz basına yansıyınca, çevremiz de tepki gösterdi. Ev sahibimiz evden ayrılmamızı söyledi. Kadıköy’de garson olarak çalışıyordum. İşimden çıkarıldım. Ekin üniversitede okuduğu için çalışmıyor. Gelir kaynağımız olmadığı için zor durumda kaldık” dedi.

    İstanbul'da eşcinsel evlilik

    Kadınlardan da tehdit

    21 yaşındaki Ekin Keser ise tehditler nedeniyle okula dahi gidemiyor. Özellikle sosyal medya üzerinden ölüm tehditleri aldığını anlatan Keser şunları söyledi: “Aslen Antakyalıyım. Antakya’nın ismini kötüye çıkardığım gerekçesiyle ölüm tehdidi geliyor. Ailem eşcinsel olduğumu biliyordu. Ancak evlenmeme çok tepki gösterdiler. Emrullah’la üç yıldır arkadaşız. Birlikte yaşıyorduk. Tabuları yıkmak için evlendik. Ama gördük ki tehdit eden homofobik kesim, azınlıkta. Bir kısmı da kadın... Çevremizin yüzde 95’i bizi tebrik etti. Bizim arkamızda olduklarını söylediler. Şimdi tek isteğimiz ailemizin ve çevremizin bizi rahat bırakması.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cem Garipoğlu intihar mı etti yoksa yurtdışına mı kaçtı

    Dünyanın En Zeki İnsanı: William James Sidis

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow