hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esenler'de öldürülen gencin babası isyan etti!

    Esenlerde öldürülen gencin babası isyan etti
    expand

    Esenler'de, korsan gösteri yapan yüzleri maskeli bir grubun, devriye gezen motorize polis ekibine ateş açmasının ardından çıkan çatışmada ölen Fırat Elma'nın babası konuştu. Oğlunun 16 yaşında olduğunu söyleyen İkram Elma," Benim oğlum terörist değil, bir vatandaş. Vatandaş olarak öldürmüşler, terörist damgası vuruyorlar" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olayın evlerinin bulunduğu Tuna mahallesinde yaşandığını söyleyen Elma, " Ben görmedim. Duyduğuma göre orada olaylar çıkmış. Demişler molotof falan atmışlar. Öyle birşey yok. Sıkmışlar, öldürmüşler, bir terörist ölü olarak ele geçirildi demişler haberlerde. 16 yaşındaki bir çocuk" diye konuştu. 8 çocuk babası İkram Elma oğlunun böyle gösterilere katılmadığını iddia etti.
     
    "Çocuktan terörist mi olur ?"

    Oğlunun cenazesini almak için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na gelen İkram Elma'ya yeğeni Emre Uğurgöl eşlik etti. Emre Uğurgöl olayla ilgili gece boyu bilgi almaya çalıştıklarını ancak kendilerine ayrıntılı bilgi verilmediğini söyledi. 'Esenler'de terörist ölü olarak ele geçirildi'şeklindeki haberlere tepki gösteren Uğurgöl," Ben kefilim bu çocuğa. Örgütle veya sokak eylemleriyle ilgili bugüne kadar ne şahit oldum, ne duydum" dedi. Halasının oğlu olan Fırat Elma'nın daha önce birkaç kez adi olay sebebiyle karakolluk olduğunu hiçbir siyasi olaya karışmadığını söyleyen Uğurgöl," 16 yaşında bir çocuk nasıl terörist olabilir ? Sonuçta çoçuk. Henüz reşit bile değil. Hemen böyle damgalamak bu kadar mı kolay ?Öldürüldüyse tamam terörist. Çoçuktan terörist mi olur ? Molotof atmış. Molotof atmışsa yakalabiliyorsan, yakala. Yakın mesafede niye kurşun sıkıyorsun ? Cezası neyse ver. 10 sene mi 20 sene mi, ver. Eyvallah varsa bir suçu cezasını çeksin. Ama en ufak bir suçun karşılığı ölümse, insanlığımızdan payımıza düşeni herkes bir zahmet alsın.   

    "Ekmeğim için İstanbul'a gelmişim örgütle ne işim olur"

    Adli Tıp Kurumu çevresinde önlem alan Polisleri gösteren Uğurgöl sözlerini şöyle tamamladı: Hepsi benim nazarımda insandır. Ama onlar bize bakarken, onlar da aynısını görsün. En ufak bir şey oldu mu ? Hemen terörist damgasını bir anda bütün ülkeye yaymak, yazık günah ya. Birilerinin çıkarı için bu adamlar vatan savunması için, bir kolunun altında miğferi, kelle koltukta görev yapan insanlar. Bunlar 2 bin 500 TL maaşla, bütün gün canı burnunda görev yapan insanlar. Savunmamızı yapan insanlar. Birilerinin  çıkarı için niye biz kendimizi ateşe atıyoruz. Doğu'da mahallelere girilmiyor, neyi paylaşamıyoruz. Ben Diyarbakır'dan ekmeğim için İstanbul'a gelmişim. Benim örgütle ne işim olur kardeşim ? Çatışma ile ne işim olur. Ben ekmeğimin davasındayım. Kirasını veremeyen adamın çocuğundan terörist mi olur ya?  Yapmayalım. Birilerinin çıkarı için, birileri biraz daha büyük olsun, bunlar 2 bin 500 lira maaş olmak için, 10 bin liralık maaş olan adamı savunuyor. 10 bin lira maaş olan, 100 bin lira maaş alanı savunuyor. Böyle bir zihniyet var mı ya ? Her şeyden önce insanlığımızı ele alalım. Yazık günah ya...

    Adli Tıp Kurumu önünde önlem

    Bu arada çelik yelek giyen ve otomatik silah taşıyan polis ekipleri Adli Tıp Kurumu çevresinde önlem aldı. İki TOMA da kurum önünde bekletiyor.

    Cenaze Bismil'e gidecek

    Fırat Elma'nın cenazesinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından aile tarafından teslim alınarak uçakla Diyarbakır'a oradan da toprağa verilmek için Bismil ilçesine götürülecek.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow