hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eşini öldüren sanığa 20 yıl hapis

    Eşini öldüren sanığa 20 yıl hapis
    expand

    Sivas'ta, kanser hastası eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Kemalettin Topçu, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sivas 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Kemalettin Topçu ve eşi Ayşe Topçu'nun yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Kemalettin Topçu, ifadesinde, eşinin kıskanç olduğunu ve olaydan önceki son 4 günün çok zor geçtiğini öne sürerek, "Adalete boynum kıldan ince. Bana verilecek ceza yapmış olduğum olayın cezası ancak ben bu sonu hak etmedim"dedi. Ayşe Topçu'nun ağabeyi Feramiz Boztepe ise Kemalettin Topçu'nun en ağır biçimde cezalandırılmasını istediğini belirtti.

    Mahkeme heyeti, Kemalettin Topçu'yu kasten adam öldürme suçundan 20 yıl hapse mahkum etti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi GülsümKav, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ayşe Topçu'nun kocasının hak ettiği cezayı almadığını savundu. Kararı kabul etmediklerini, kadınlara karşı işlenen şiddetin bir insanlık suçu olduğunu belirten Kav, "Türkiye'de kadın cinayetlerini durdurmak için hepimizin seferber olası gerekiyor. Ayşe kardeşimiz de huzurla yatacak, bunu birlikte başarırsak. Ayrıca kararı temyize götüreceğiz" diye konuştu. Ayşe Topçu'nun ağabeyi Feramiz Boztepe ise cezayı az bulduklarını belirterek, "Adalet istiyoruz, başka kadınlarımız öldürülmesin. Acımız büyük. 20 yıl ceza verildi, acımız hafifletmedi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kemalettin Topçu, kanser tedavisi gören eşi Ayşe Topçu'yu 11 Mayıs'ta Akdeğirmen Mahallesi'ndeki evlerinde bıçakla yaralamış, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Topçu, yaşamını yitirmişti.

    Kadınlar, kadın cinayetlerini durdurmak için yürüyor

    3 kadın daha cinayet kurbanı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow