hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz intihar etti

    Eski Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz intihar etti
    expand

    Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin eski ağalarından işadamı 60 yaşındaki Adem Tüysüz, İzmit'teki evinde kendini asarak yaşamına son verdi. Cesedi yakınları tarafından bulunan Adem Tüysüz'ün neden intihar ettiği araştırılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunalıma girdiği belirtilen Adem Tüysüz, bugün öğlen saatlerinde İzmit'in Topçular Mahallesi'ndeki evinde iple kendini tavana astı.

    Bir süre sonra eve gelen yakınları Tüysüz'ü asılı bulunduğu ipten alıp, 112 Acil Servis'i aradı.

    Gelen ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenen evli ve 3 çocuk babası Adem Tüysüz'ün öldüğü belirlendi. Acı haberle yakınları, gözyaşına boğuldu.

    İzmit'te Tüysüzler Kuyumculuk'un sahibi olan, ayrıca Kocaeli'de yayın yapan Kocaeli TV'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı da olan Adem Tüysüz'ün cesedi, otopsi için aynı hastanenin morguna alındı.

    Tüysüz'ün yakınları, onu intihara sürükleyecek herhangi bir sorunun bulunmadığını belirtirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

    3 kez Kırkpınar ağalığı yapmıştı

    Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'nde doğan Adem Tüysüz, kuyumculuk, sigortacılığın yanında yerel televizyon alanında faaliyet gösteriyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşadamı Adem Tüysüz, 3 kez de Kırkpınar Ağalığı yapmıştı.

    Adem Tüysüz, 2005 yılındaki Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ihaleye katılarak Kırkpınar Güreşleri ağası olmuştu. Adem Tüysüz, 2006 ve 2007 yılındaki güreşlerde de bu unvanı kazanmıştı.

    Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ağalık ihalesini 3. kez kazandığı için Altın Kemer almaya hak kazanan Adem Tüysüz, "Bugünleri gösteren Allah'ıma şükürler olsun" demişti. Tüysüz'ün Edirne'de Sarayiçi Er Meydanı'na heykeli dikilmişti. Ancak Edirne Belediyesi, kente söz verdiği 'kalıcı bir eser bırakmadığı' gerekçesiyle heykeli sökmüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow