hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski savcı Mehmet Yüzgeç de aranıyor

    Eski savcı Mehmet Yüzgeç de aranıyor
    expand

    Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında "örgüt kurma" ve "hükümeti ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle yakalama kararı bulunan ve yurt dışına kaçtığı belirlenen eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iadesi için Adalet Bakanlığına müzekkere yazılacak. Mehmet Yüzgeç de aranıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında tutuklama talebiyle yakalama kararı çıkarılan şüpheliler Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının, Öz ve Kara'nın Gürcistan'dan iadesi için Adalet Bakanlığına müzekkere yazacağı belirtildi. Müzekkerenin Adalet Bakanlığı tarafından Dışişleri Bakanlığına gönderileceği ve Gürcistan ile olan suçlu ve hükümlülerin iadesi konusundaki anlaşma doğrultusunda girişimlerde bulunulacağı öğrenildi.

    Zekeriya Öz böyle gitmiş

    Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Ermenistan'a kaçtığı açıklandı

    Telefonunu evde bırakmış

    Zekeriya Öz ve Celal Kara'yla aynı gerekçeyle hakkında tutuklama talebiyle yakalama kararı çıkarılan Mehmet Yüzgeç'in de karardan sonra telefonlarını bırakarak evden ayrıldığı, ancak yurt dışına çıkıp çıkmadığı konusunda somut bir bilgiye henüz ulaşılamadığı kaydedildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, Yüzgeç'in teknik ve fiziki takibinin yapılarak yakalanması amacıyla çalışma yürütüldüğü belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow