hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski Silopi Belediye Başkan Vekili serbest bırakıldı

    Eski Silopi Belediye Başkan Vekili serbest bırakıldı
    expand

    PKK üyelerince geçen yıl Irak'ta yardımcısı Selahattin Atız ve Belediye Meclis Üyesi Ayhan Tanış ile kaçırıldığı öne sürülen eski Silopi Belediye Başkan Vekili Hüsnü Yıldırım, Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak'tan Türk topraklarına giren Yıldırım ile Atız ve Tanış, ifadelerine başvurulmak üzere Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliğine götürüldü.

    Yakınlarını karşılamak isteyen çok sayıda kişi de sınır kapısına geldi.

    Yıldırım, Atız ile Tanış'ın bir yıl önce gittikleri Erbil kentinde terör örgütü PKK üyelerince kaçırıldığı öne sürülmüştü.

    Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliğinde ifade vermesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Hüsnü Yıldırım, bir yıl aradan sonra ülkesine döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.

    Temaslarda bulunmak üzere 19 Nisan 2013'te geçtiği Irak'ta PKK mensuplarınca kaçırılıp bilmedikleri bir yere götürdüklerini kaydeden Yıldırım, şunları anlattı: "Irak'ta PKK tarafından gözaltına alındık. Bizi bilmediğimiz bir yere götürdüler, bir yıl boyunca orada tutulduk. Orada bize çok iyi davrandılar. Yalnız buradaki parti yöneticilerin yanlış beyan vermesi nedeniyle orada bizi gözaltına aldıklarını öğrendik fakat daha sonra onlar da suçsuz olduğumuzu anladılar ve serbest bıraktılar."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selahattin Atız ise haksız şekilde gözaltına alındıklarını söyledi.

    Yıldırım, daha sonra başka bir dava nedeniyle Silopi Adliyesinde ifade verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow