hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ethem Sarısülük davasında "başka ile taşınsın" başvurusu

    Ethem Sarısülük davasında başka ile taşınsın başvurusu
    expand

    Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, gezi olayları sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz'ın yargılanmasının başka bir yerde yapılması konusunda Adalet Bakanlığına talepte bulunulması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahkemenin, Adalet Bakanlığına iletilmek üzere başsavcılığa gönderdiği yazıda, Ankara Valiliğinin dava hakkındaki uyarısına yer verildi.

    Yargıtay Ethem Sarısülük davasını usulden bozdu

    Valiliğin uyarı yazısında sanık polis memuru Ahmet Şahbaz'ın duruşmaya getirilirken ya da duruşma sırasında marjinal grupların saldırısına uğrayabileceği belirtildi. Mahkemenin, başsavcılığa gönderdiği yazıda Ankara Valiliğinin şu uyarılarına yer verildi:

    Ethem Sarısülük’ün ailesi beraat etti

    "Tutuklu olarak yargılanmakta olan sanık Ahmet Şahbaz'a, duruşma sırasında bazı marjinal gruplar tarafından şiddet uygulanabilir, adliye çevresinde yasa dışı gösteriler gerçekleştirilebilir. Adliye binasına ve güvenlik kuvvetlerine karşı saldırıda bulunulabileceği, mahkeme heyetinin baskı altına alınabileceği, sanığın cezaevinde ve adliyede, cezaevinden adliyeye getirilip götürülmesi sırasında kargaşa çıkarılabileceği değerlendirilmektedir. Sanığın saldırıya uğramasının, kaçırılmaya ve öldürülmeye çalışılmasının muhtemel olduğu, alınan güvenlik tedbirlerine rağmen öngörülemeyen ve kamu güvenliğini ciddi olarak ihlal edebilecek, infial yaratabilecek müessif olaylar çıkabilir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow