hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evinde Kalaşnikof'la saldırıya uğradı, öldürüldü

    Evinde Kalaşnikofla saldırıya uğradı, öldürüldü
    expand

    Adana'da bir işadamının oğlu 19 yaşındaki Mazlum Demir, 3 metre yüksekliğindeki beton duvarla çevrili "şato"yu andıran evinde, kimliği belirsiz bir kişinin kalaşnikof tüfekli saldırısında öldürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay, 23 Mayıs'ta saat 23.00 sıralarında merkez Sarıçam ilçesinin İncirlik Göztepe Mahallesi'nde meydana geldi. Petrol istasyonu ve inşaat firması bulunan işadamı Şuayip Demir'in mahalle dışında 10 dönüm arazi üzerine yaptırdığı ve etrafı 3 metre duvarlarla çevrili eve gelen kimliği belirsiz saldırganlardan biri elindeki kalaşnikofla duvardan atlayıp bahçeye girdi. İddiaya göre, saldırgan, bahçede oturan Demir'in oğlu Mazlum Demir'e kurşun yağdırdı.

    Saldırgan içerden açtığı kapıdan kaçarken, silah sesleri üzerine bahçeye çıkan Şuayip Demir, oğlunu kanlar içinde görence ambulans istedi. Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı ilk müdahalenin ardından özel bir hastaneye kaldırılan Mazlum Demir, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

    "Ailemi katledeceklerdi"

    Babasının işyerinde çalışan Demir'in cenazesi yapılan otopsinin ardından Baklalı Köyü'nde toprağa verildi. Cinayet Bürosu polisleri, kalaşnikoflu saldırgan ve ona yardımcı olduğu iddia edilen kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

    Oğlunun bahçede olmasının kendi hayatlarını kurtardığını belirten acılı baba Şuayip Demir, "Kim bizden ne istiyor? Oğlumu kim öldürdü? Eğer oğlum o anda bahçede olmasaydı evimizde, kim var kim yok hepsini katledeceklerdi. Oğlum ölürken bizi kurtardı. Katil ya da katillerin kim olduğunu bilmiyoruz. Polis bir an önce evimi basıp oğlumu öldürenleri yakalasın, kim olduklarını bilelim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amcası olayı anlattı

    Mazlum Demir'in amcası Mehmet Demir, yeğeninin hayatını kaybettiği olayı anlattı. Şüphelilerin evlerini ve güvenlik sistemini çok iyi bildiğini belirten amca Mehmet Demir, saldırının ise 3-4 ay önce planlanmış olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını söyledi. Evin güvenlik kameralarının saat 23.00'dan itibaren devreye girdiğini anlatan Demir, "Biz evin çevresindeki alarm sistemini 23.00'de çalıştırırız. Bütün çiftliğin çevresi harekete duyarlı kameralarla çevrili. Olayın yaşandığı noktadaki kamera arıza yapmıştı, onu güvenlik şirketi söktü, yerine daha basit bir kamera taktı. Saldırgan alarm sistemi açılmadan önce bahçeye girip incir ağacının dalları arasına gizlenmiş. Oradaki kamera da sabit ve harekete duyarlı olmadığı için saldırgan rahat hareket etme imkanı bulmuş" diye konuştu.

    "Silahta süngü takılı"

    Yeğeninin sigara içmek için bahçeye indiği sırada saldırganla karşılaştığını vurgulayan Mehmet Demir, "Eğer sigara içmek için inmemiş olsaydı, belki de bütün ev halkını katledecekti. Bu adam her kim ise hırsız değil. Bu adam sıradan bir saldırgan değil, çünkü olay yerinden 200 metre ileride kalaşnikof silahı atıp gitmiş. Üzerinde de süngü takılıydı. Yani mermi bitince, süngü ile katliama devam etmeyi planlamış. Ama yeğenimin görmesi niyetinin açığa çıkmasına neden olmuş. Bu olayı basit bir saldırı olarak değerlendirmiyoruz. Bunu yapanların bir an önce bulunmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow