hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Facebook sapığına 21 yıl hapis

    Facebook sapığına 21 yıl hapis
    expand

    Adana'da sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta farklı isim ve fotoğrafla hesap açıp, 14 yaşındaki kız çocuğu E.G.'yi çıplak fotoğraflarıyla tehdit ederek cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Murat İ., 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Çukurova ilçesinde aynı dershaneye giden ve o dönem 13 yaşında olan ortaokul öğrencileri M.K. ile aynı yaştaki E.G., 30 Ekim 2013’te yaşadıkları bir olayı birbirleriyle paylaştı. İnternet ortamında ’Umut Öztürk’ diye tanıştıkları Murat İ.’nin, "Görüşmelerimizi ailene söylerim" diye tehdit ederek çıplak fotoğraflarını istediğini söyleyen E.G., korktuğu için kendi çıplak fotoğraflarını çekerek gönderdiğini anlattı. Bunun üzerine, M.K. da aynı kişinin kendisine de aynı şeyleri yaptırdığını arkadaşına açıkladı.

    Kızlar daha sonra yaşadıklarını ailelerine anlatırken, aileler de durumu polise bildirdi. Polisler, internette ’Umut Öztürk’ adına hesap açıp, 17 yaşlarındaki bir erkek kişiye ait fotoğraf koyup ağına düşürdüğü 13-14 yaş grubundan 8 kız çocuğuna tuzak kurduğu belirlenen Murat İ.’yi geçen 24 Ocak’ta yakaladı. Cep telefonun hafıza kartında yapılan incelemede, kız çocuklarına ait çıplak görüntü, fotoğraflar ve çocuk pornosu çıkan Murat İ., çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı. Farklı savcılar tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, kızlardan M.K.’ya yönelik suçlamalarla ilgili 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne, E.G.’ye yönelik suçlamayla ilgili de 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. ’Şantaj, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, cebir tehdit veya hile kullanarak cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 2 ayrı davada, sanığın toplam 73 yıla kadar hapsi istendi. Diğer kız çocukları yönünden de Asliye Ceza Mahkemeleri’nde davalar açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu balkonlar içinizi açacak

    George Clooney 750 bin dolarlık yüzükle evlenme teklif etti

    Beyaz Show'da neler oldu neler!

    Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada hakim karşısına çıkan sanık Murat İ., ’nitelikli cinsel istismar’ suçlamasını kabul etmedi. Facebook’ta farklı isim ve fotoğrafla hesap açtığını kabul eden Murat İ., "Kızlardan M.K. internetteki fotoğrafı beğenince benimle çıkmak istedi. Ben de çıplak fotoğraflarını gönderirsen seninle çıkarım dedim. Bunun üzerine kamera karşısına geçip resimlerini gönderdi. Ben kendisiyle cinsel ilişkide bulunmadım" dedi.

    Sanık Murat İ., 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada ise, "Ben E.G. için eşimden ayrıldım. Kendisini kesinlikle tehdit etmedim. İlişkiye girmedim. Telefonumda çıkan resimler eski eşim ve çocuğumun resmi. E.’nin resimleri de vardır. Diğer çıplak resimleri de internetten indirdim" diye konuştu. Mağdur kızlar ise, sanığın tehditle kendileriyle birlikte olup, bunu da kameraya çektiğini söyledi. Mahkeme kararıyla alınan raporlarda her 2 kız çocuğunun da ruh sağlığının bozulduğu belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat İ., kızlardan E.G.’ye yönelik suçlamalarla ilgili yargılandığı mahkemece cinsel istismardan 16, hürriyeti kısıtlama suçlarından 5 yıl olmak üzere toplam 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
    Cezasında indirim yapılmayan sanığın diğer kız çocuğuyla ilgili davası ise sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow