hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Facianın boyutunu en iyi anlatan fotoğraf

    Facianın boyutunu en iyi anlatan fotoğraf
    expand

    Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde su baskını sonucu meydana gelen maden faciasında mahsur kalan 18 işçiden 2'sinin cansız bedenlerinin çıkartılmasının ardından 16 işçinin bulunması için 21'inci günde çalışmalar sürüyor. Ocaktan çıkartılan 1 ton yük taşıma kapasiteli 200 kilo ağırlığındaki vagonların su baskını sonucu hurdaya dönüşmesi ise facianın şiddetini gözler önüne seriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde 28 Ekim Salı günü saat 12.15 sıralarında Has Şekerler Madencilik şirketine ait kömür ocağını, kullanılmayan eski ocakta biriken suyun basması sonucu 34 işçiden 18'i mahsur kaldı. Yapılan çalışmalar sonucu 6 Kasım Perşembe günü işçilerden Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı'nın cesetleri ocaktan çıkartıldı. Aşağı Çağlar Köyü'nde oturan 2 işçinin cenazesi, Madenci Şehitliği olarak düzenlenecek mezarlığa yan yana defnedildi. Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında 'Bilinçli Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Sebebiyet Vermek' suçundan gözaltına alınan 8 kişiden aralarında maden ocağı sahibi Saffet Uyar ve ruhsat sahibi Ermenek Cenne Linyit Kömür şirketinin sahibi Abdullah Özbey, tutuklandı. Özbey'in avukatı Metin Tevfik Buğdaycı, Özbey'in tutuklanma kararı için Karaman Sulh Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunup, tahliye edilmesini istedi.

    Ermenek'teki kaza göz göre göre gelmiş

    2 madende üretim durduruldu
     
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Teftiş Kurulu da Has Şekerler Madenciliğe ait kömür ocağının yakınındaki Özkar Madencilik ile Tarkom Madencilik Şirketi'ne ait ocakta yaptığı denetimlerde eksiklikler saptadı. Bunun üzerine iki ocakta da eksiklikler giderilene kadar üretimi durdurma kararı aldı.

    Vagonlar hurdaya dönmüş

    16 işçiye ulaşılması için çalışmalar da devam ediyor. Çalışmalar sırasında ocaktan çıkartılan 1 ton yük taşıma kapasiteli 200 kilo ağırlandığındaki vagonların hurdaya dönmüş hali ise facianın boyutunu gözler önüne serdi. AFAD, dün en son yaptığı açıklamada ise arama yapılacak alana 477 metre kaldığını belirtti.gün bir haber gelecek diye bekliyoruz. Onun hatıralarıyla avunuyoruz. Eşim bu türküyü çok severdi. Ondan geriye bize hatıraları kaldı. Bu şarkıya dinleyip her gün gözyaşı döküyorum"
    Emiş Baha, kucağında 2,5 yaşındaki kızı Meryem ile birlikte cep telefonundan açtığı türküyü dinleyip ağladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Ermenek'te bir maden ocağı daha kapatıldı


    Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan maden sahibi Saffet Uyar hakkında da konuşan Baha," Onu cezaevine atmak yetmez. Ekmek elden su gölden. Vereceksiniz eline kazmayı onu o madene indireceksiniz." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow