hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fatih'te tarihi surlarda ceset bulundu

    Fatihte tarihi surlarda ceset bulundu
    expand

    İstanbul'da Fatih Çatladıkapı bölgesindeki tarihi surlarda gece saatlerinde yanmış bir ceset bulundu. Cesedin bulunduğu yerin yakınında daha önce de ABD'li turist Sarai Sierra'nın cesedi bulunmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gece saat 03.00 sıralarında Kennedy Caddesi Çatladıkapı bölgesindeki tarihi surlarda bir vatandaş tarafından dehliz içerisinde bir ceset bulundu. Vatandaşın ihbarı üzerine, olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Tarihi surlara gelen ekipler, cesedin bulunduğu dehliz ve çevresini güvenlik şeridine aldı. Olay yeri inceleme ekipleri, dehliz içerisinde bulunan ceset üzerinde ve çevrede inceleme yaparak delil topladı. 

    Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı
    Ceset incelemenin ardından saat 11.00 sıralarında Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Fatih'te bulunan tarihi surlarda gece geç saatlerde bulunan yanmış ceset, polis ve nöbetçi savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. 

    Çatladıkapı mevkiindeki tarihi surların dehlizi içerisinde gece 03.00 sıralarında yanmış bir ceset bulundu. Sur çevresinde geniş güvenlik önlemi alan Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler durumu Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme Ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler yaptıkları incelemede, cesedin büyük bir bölümünün yanmış olduğunu tespit etti. Ekipler olay yeri ve çevresinde inceleme yaparak öğle saatlerine kadar delil araması yaptı. Ceset, polis ve nöbetçi savcının incelemesinin ardından cinsiyet ve kimlik tespitinin yapılabilmesi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

    Yanmış cesedin, 25-40 yaşları arasında bir erkeğe ait olduğu ortaya çıktı. Polis ve nöbetçi savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan ceset üzerinde yapılan ilk incelemede, vücudunun büyük oranda yandığı ve bir erkeğe ait olduğu belirlendi.

    Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow