hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fethullah Gülen'in avukatından açıklama

    Fethullah Gülenin avukatından açıklama
    expand

    Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak'tan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast iddialarıyla ilgili açıklama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gülen'nin avukatı Nurullah Albayrak, Star, Akşam ve Güneş gazetelerindeki "Sümeyye Erdoğan'a suikast" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Albayrak, "Hukuksuzluğun ve ahlaksızlığın bu seviyesizliğine, yalanın bu kadarına toplumumuz hiçbir dönemde rastlamamıştır." dedi.

    "Sümeyye Erdoğan'a suikast" iddialarına soruşturma

    Avukat Nurullah Bayrak'ın açıklaması şöyle:

    "20 Şubat 2015 tarihli Star, Akşam ve Güneş gazetelerinde 'Sümeyye'ye suikast emri' başlıklı yeni bir iftiraya yer verilmiş ve gayri ahlaki bu iftira, insafsızca Sayın Fethullah Gülen'e atfedilmeye çalışılmıştır. Muhataplarınca ifade edildiği şekli ile 'birkaç gündür havuz bataklığına mensup, sermayesi haram üzerine kurulu medya organlarında akla ziyan senaryolar yazılmakta' bu senaryolar tüm muhatapları tarafından sert bir şekilde yalanlanmasına ve yapılanın 'tetikçilik' olduğu ifade edilmesine rağmen aynı zihniyetle yeni iftiralar atılmaya devam edilmektedir.

    Hukuksuzluğun ve ahlaksızlığın bu seviyesizliğine, yalanın bu kadarına toplumumuz hiçbir dönemde rastlamamıştır. Hukuk, din, ahlak, vicdan gibi değerlerin hiçbir kriterine sahip olmayan bu zihniyet sahiplerine en masum ifadesiyle insaf demekten başka denilecek bir şey bulamıyoruz.

    Muktedir olmak, gazete sahibi olmak, kamu imkanlarından sınırsız bir şekilde faydalanıyor olmak kimseye bu şekilde bir seviyesizlik hakkı vermez, vermemelidir. Bu seviyesiz yalan furyasına karşı açıklama yapmak zorunda kaldığımızdan dolayı utanç duyduğumuzun bilinmesini isteriz.

    Hukuk ve ahlak kriterine sahip olmayanlar, doğru ve güvenilir bilgi sunmayanlar ve iyi niyetle hareket etmeyenlerin attıkları bu iftiralara elbette akıl ve vicdan sahibi insanlar inanmamaktadır.

    Bu iftiralarla ilgili olarak,  'Müddei iddiasını ispatla mükelleftir' demekten ve hukuki yollara başvurmaktan başka elimizden bir şey gelmemektedir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow