hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fethullah Gülen'in ses kaydını yayınlayan siteyle ilgili dava başladı

    Fethullah Gülenin ses kaydını yayınlayan siteyle ilgili dava başladı
    expand

    Konya merkezli bir internet sitesi hakkında, Fethullah Gülen tarafından "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların ifşa edildiği" ve "kendisine hakaret edildiği" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konya 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, "Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların ifşa edildiği" ve "Fethullah Gülen'e hakaret edildiği" gerekçesiyle hakkında dava açılan Anadolu Medya Grup (ANMEG) bünyesinde yayın yapan internet sitesi "belge.com.tr"nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Abdullah Turan ve avukatları Hasip Şenalp ile Ahmet Özer katıldı.

    Şenalp, duruşmada, söz konusu haberin birçok internet sitesinde yer alması hususunun bilirkişi tespitiyle mahkemeye sunulduğunu, aynı haberin yüzlerce internet sitesinde yayınlandığını ifade etti.

    "Hak aramanın ötesinde adeta basına sansür"

    Fethullah Gülen'in mahkemeye çağrılarak şikayetçi olup olmadığının sorulmasını isteyen Şenalp, "Dönemin Başbakanını 'hain' olarak niteleyen müştekinin, şu anki suçlamadan haberdar olmadığını düşünerek, dinlenmesini isteriz. Ayrıca yapılan başvurular normal hak aramanın ötesine geçmiş, adeta basına karşı bir sansür durumu oluşturulmuştur" dedi.

    Gülen'in avukatı Albayrak ise tanık beyanları ve bilirkişi raporuna bir diyeceği olmadığını söyledi.

    Dünya siyasetçilerinin yasak aşk skandalları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tanıkların dinlenmesinin ardından ara kararı açıklayan mahkeme, Konya Cumhuriyet Başsavcılığında şikayetlerin olup olmadığının araştırılmasına ve yeni delillerin toplanmasına karar verildiğini belirterek, duruşmayı erteledi.

    Avukat Hasip Şenalp, mahkeme çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biraz önce Türkiye'de bürokrasiyi, yargıyı, sermayeyi ele geçirmek için örtülü darbe girişiminde bulunan paralel örgütün liderinin, belge.com.tr sitesinden şikayetçi olduğu bir duruşmaya girdik" ifadelerini kullandı. Bu şikayetin Konya'da belge.com.tr için, Türkiye'de ise binlerce siteye yapıldığını ifade eden Şenalp, şunları söyledi:

    "İddia edilen suçta, kişiler arasındaki gizli bir konuşmanın kaydedilmesi olayı var. Bütün sitelerde haber yayınlandıktan sonra artık bu haberin gizliliğinden söz edilemez. Belge sitesi de bunu yüzlerce sitede gördükten sonra yayınlamıştır. Onun için oluşmuş bir suç yoktur. O nedenle bu iddianamenin tanzim edilmemesi gerekiyordu. Türkiye'de sermayeyi, yargıyı, basını susturmaya yönelik on binlerce dilekçe verilmektedir. Bu anlamda da gerek yargı, gerekse emniyet kilitlenmektedir. Yani bu hakkın da suistimalidir."

    Şenalp, ayrıca, Fethullah Gülen'in böyle bir olaydan haberi olmadığını ileri sürerek, "Çünkü binlerce dilekçe verilmiştir. Biz ilgili kanun gereğince kendisinin gelip şikayeti bizzat söylemesi gerektiğini mahkemeden talep ettik. Doğal olan da budur" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Osmanlı'da eşcinsellik

    Çatalhöyük'te 9 bin yıl önce eşit bir yaşam vardı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow