hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fevziye Cengiz davasında karara doğru

    Fevziye Cengiz davasında karara doğru
    expand

    İzmir'de gözaltına alınan bir kadının polis merkezinde dövülmesine ilişkin 4 polis hakkında "işkence ve eziyet", kadın hakkında ise "basit yaralama ve hakaret" suçlamasıyla açılan davaya devam edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 4-9 yıl arasında hapis istemiyle yargılanan sanık polislerden T.D. ile avukatlı Tolga Yurdakul, 16,5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan müşteki sanık Fevziye Cengiz, avukatları Hanife Yıldırım, Suat Çetinkaya ve Zeynep Sedef Özdoğan katıldı.

    Cumhuriyet Savcısı Göksel Er, 5 Haziran 2014 verdiği mütalaasını tekrar ettiğini beyan etti.

    Avukat Tolga Yurdakul, diğer müvekkilleri B.S. ve H.Y'nin hava muhalefeti nedeniyle İstanbul'dan gelemediklerini söyledi.

    Mahkeme başkanı Cevdet Ekizoğlu'nun, kısa süre önce atandığını, dosyayı kapsamlı şekilde incelemek istediğini belirtmesi üzerine, avukat Sedef Özdoğan karardan önce olaya dair görüntülerin de izlenmesi gerektiğini, görüntülerin izlenmesinden sonra savunma yapmak istediklerini ifade etti.

    Mahkeme Başkanı, duruşmayı mayıs ayına ertelerken, sabah görüntülerin izleneceğini, öğleden sonra da tarafların savunmasının alınarak karara varılacağını bildirdi.

    Dördüncü kez ertelendi

    Geçen temmuz ayındaki duruşmada, Mahkeme Başkanı Mustafa Hakan Uğur'un HSYK kararnamesiyle mahkeme başkanlığından alındığını hatırlatıp, "Yetkim değişti, geçici yetkiyle çalışıyorum. Giderayak böyle bir dosyada karar vermek benim için etik olmaz" diyerek davayı ertelemiş, ekim ayındaki duruşmada savcı izinli olduğundan yerine bakan savcı mütalaayı tekrar edemeyeceğini belirtmesi üzerine davada karar verilememiş, aralık ayındaki duruşmada ise mahkeme başkanı Akar Karasu kısa süre önce atanması nedeniyle duruşmayı bugüne ertelemişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akar Karasu da son kararnamede başka ile düz hakim olarak atanmıştı.

    Olay

    Karabağlar'da faaliyet gösteren müzikhollere yönelik 17 Temmuz 2011 tarihinde yapılan denetimde, "kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu" gerekçeleriyle hakkında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülen Fevziye Cengiz'in, darp edildiği iddia edilmiş ve karakoldaki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler basına yansımıştı.

    Karşılıklı şikayetler üzerine Fevziye Cengiz hakkında "kamu görevlisini basit yaralama ve hakaret" suçlarından, polis memurları hakkında ise "işkence" suçundan açılan davalar daha sonra birleştirilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow