hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazetecilerden Bülent Arınç'ın o sözlerine suç duyurusu

    Gazetecilerden Bülent Arınçın o sözlerine suç duyurusu
    expand

    Çağlayan Adliyesi'ne gelen bir grup gazeteci,Bülent Arınç'ın Evrensel ve Özgür Gündem gazeteleri için sarf ettiği "Bunlar suç makinesi. Bunlara dava açsak cezalara boğulurlar." sözleriyle ilgili suç duyurusunda bulundu. Gazetecilere CHP Milletvekili Melda Onur da destek verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adliye önünde sabah saatlerinde toplanan gazeteciler, Başbakan YardımcısıBülent Arınç’ın Evrensel ve Özgür Gündem gazeteleriyle ilgili “Özgür Gündem ve Evrensel’in de içinde olduğu, diğerlerini saymayayım birçok gazete… Bunlar suç makinesi. Bunlara dava açsak cezalara boğulurlar. Terör örgütünün eylemlerini öven ifadeler kullanıyorlar. Bazı isimlerle köşe yazıları yazıyorlar. Ama biz onlara bu kadar çok dava açsak bu davaları da kullanırlar. Yine çıkar aynı şeyleri yazarlar.” sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Gazetecilere CHP İstanbul MilletvekiliMelda Onur’da destek verdi.

    Adliyeye girmeden önce konuşanMelda Onur, “Sayın Arınç’ın bu ilk vakası değil. Bu torba davaların olduğu günlerde kendisi de basından sorumlu bakandı ve o dönemde torba davalarda yargılanan arkadaşlarımızın hepsini terörist olarak hedef göstermekten hiç çekinmediler. O dönemde tek gazete okuyun deyip daha sonra kavgaya tutuşan bu partinin bu arkadaşlarımızı bu gazeteleri hedef göstermesi bazı siteleri kapatması çokta şaşırtıcı bir şey değil. Daha önce burada Arınç için kadınların kahkahasına yönelik suç duyurusunda bulunmak üzere bulunmuştum. Bu ikinci oldu onlar böyle konuşmaya devam ettiği sürece bizimde hukuki mücadelemiz sürecek.” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow