hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gemide ve Takva filmleri senaristi Önder Çakar Kobani'de yaralandı

    Gemide ve Takva filmleri senaristi Önder Çakar Kobanide yaralandı
    expand

    Kobani ile dayanışma amacıyla uzun süredir Suruç'ta bulunan ve geçtiğimiz günlerde sınırında diğer tarafa geçen Senarist Önder Çakar, IŞİD'in Cuma günü düzenlediği bombalı saldırıda yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kobani'de süren direnişle dayanışma amacıyla uzun süredir Suruç'ta bulunan ve geçtiğimiz günlerde Kobani'ye geçen Senarist Önder Çakar, IŞİD'in Cuma günü düzenlediği bombalı saldırıda yaralandı. Çakar'ın saldırı sonrasında Kobani'de tedavi altına alındığı ancak IŞİD'in Cumartesi günü Mürşitpınar sınır kapısına düzenlediği bombalı saldırının ardından tedavi imkanı kalmadığı için Türkiye 'ye geçtiği öğrenildi.

    Evrensel gazetesinin haberine göre Kobani direnişiyle dayanışma amacıyla Suruç'a giden çok sayıda kişi arasında yer alan Önder Çakar, uzun süredir Mehser köyündeki sınır nöbetinde yer alıyordu. Edinilen bilgilere göre Çakar, geçtiğimiz günlerde Suruç'tan, Kobani tarafına geçti. IŞİD'in Kobani'ye dönük bombalı saldırı sırasında çöken bir duvarın altında kaldığı öğrenilen Çakar, Dicle Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Servisi'nde tedavi altına alındı. Çakar'ın omurgasında 3 kırık tespit edildiği ve 2 ay boyunca yoğun bakımda tedavisinin süreceği öğrenildi.

    Gemide ve Takva filmleri senaristi Önder Çakar Kobanide yaralandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınır direnişinin başladığı günden bu yana Mesher köyünde direniş nöbetine katılan senarist Önder Çakar, arkadaşlarıyla birlikte meyve-sebze halinden aldıkları sandıklardan küçük bir kitaplık kurmuştu. Çakar dünyada Kobani ile dayanışma için yapılan eylemlere ilişkin afişlerden de bir sergi açmıştı.

    Çakar: Senarist olarak gittim

    Tedavi gördüğü hastanede konuşan Çakar, Kobani'ye senarist olarak gittiğini ve cuma günü bombalı saldırı nedeniyle yaralanarak tedavi için Türkiye'ye döndüğünü söyledi.

    Berkin'in annesini yuhalattı çünkü annesine küfredildi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan da omuzladı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow