hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genelkurmay'dan Malatya'da düşen uçaklarla ilgili açıklama

    Genelkurmaydan Malatyada düşen uçaklarla ilgili açıklama
    expand

    Malatya'da 4 pilotun şehit olduğu uçak kazaları ile ilgili açıklama geldi. Genelkurmay konu ile ilgili idari, adli ve teknik olmak üzere 3 soruşturmanın yürütüldüğünü açıkladı. "İlk incelemelerde, uçaklarımızın herhangi bir dış etkiye maruz kalmadığı, havada çarpışmadığı, ancak irtifalarının mniyetli uçuş irtifasının altında kaldığı değerlendirilmektedir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Hiçbir şeyi atlamadan, en ince ayrıntısına kadar, el emeği ve göz nuru dökülerek..." başlığı altında yapılan yazılı açıklamada kazaya etki edebilecek bütün konular detaylı olarak incelendiği vurgulandı.

    Kaza sonrası çok tartışılan RF-4E/TM uçaklarına ilişkin de açıklamada bilgiler yer aldı. Her iki uçağın da 2013 yılında modernize edildiği belirtildi. "Modernizasyona tabi tutulmuş olmalarına rağmen, kullanım ömrünü doldurduğu tespit edilen uçaklarımız, kullanım dışı bırakılmaktadır" denildi.

    Genelkurmay, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nde meydana gelen her hangi bir kaza kırım sonrasında, yüzeysel hiçbir açıklama yapılmadığını, soruşturmalar tamamlandıktan sonra elde edilen bilgilerin paylaşılacağının da altını çizdi.

    Malatya'da iki askeri uçak düştü: 4 asker şehit oldu

    Devlet Bahçeli'nin düşen askeri uçak şüphesi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow