hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polis, Gezi Parkı'nı kapattı!

    Polis, Gezi Parkını kapattı
    expand

    Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle Taksim'de polis önlemleri artırıldı. Saat 10.50 sıralarında da Gezi Parkı'nı vatandaşlara kapattı. Parkın etrafını kapatan polisler, içeriye girmek istelen vatandaşları uyararak uzaklaştırıyor. Çevik kuvvet tarafından meydana girişler kapatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gezi olaylarının yıldönümünde polis muhtemel eylemler için Taksim ve çevresinde alarma geçti. Saat 09.30'dan itibaren polis ekipleri Taksim'e otobüslerle geldi.

    Gezi Parkı ile AKM önündeki alan vatandaşlara kapatılırken, Cumhuriyet Anıtı'nın çevresine demir bariyerler konuldu. Çevik kuvvet ekipleri, İstiklal Caddesi ve ara sokaklar ile Taksim'e çıkan yollarda güvenlik önlemi aldı.

    Beşiktaş'ta da geniş güvenlik önlemleri alındı. Dolmabahçe ve civarında TOMA, itfaiye ve iş makineleri de hazır bekletiliyor.

    İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da, alınan güvenlik önlemlerini denetlemek üzere Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne  geldi.

    Altınok, gazetecilerin soruları üzerine, "Yağmur yağacak, her şey güzel, bir sıkıntı yok" dedi. 

    Güvenlik çemberi genişletildi

    Gezi Parkı merdivenleri önünde bir grup gencin oturarak kitap okuma eylemiyle başlayan gerginlik, polisin güvenlik çemberini İstiklâl Caddesi'ne kadar genişletmesine neden oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avukat olduğunu söyleyen bir vatandaş, polisin okuma eylemine son vermesinin ardından, “Üzerinde bomba olan var mı? Eminim yoktur. Şurada belki bir bomba patlatırız da birilerini öldürürüz diye korkuyorlar herhalde. İşte bomba" diyerek, elindeki kitabı gösterdi.

    Vatandaştan tepki

    Öte yandan, bisikletli bir grup da Taksim Meydanı'nda kırmızı bir balon uçurarak, Gezi olaylarında hayatını kaybedenleri andı.

    İstiklâl Caddesi girişine kadar güvenlik çemberini genişleten polis ile basın arasında da zaman zaman kısa süreli gerginlikler yaşandı. Polisin geçiş izni vermemesi nedeniyle işine, evine ve sınavına gidemeyen vatandaşlar tepki gösterdi.

    Bu arada, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Makine Mühendisleri Odası'na giderken, gazetecilere, “Taksim Dayanışması gereken açıklamayı yapacaktır" dedi.

    CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de İstiklâl Caddesi Zambak Sokak'ta basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Aygün, “Barikatların kalkması lâzım. Tıpkı askerin kışlasına döndüğü gibi, polisin de emniyet binalarına geri dönmesi lâzım" dedi.

    Unutulmayan Gezi yazıları

    25 bin polis görev yapacak

    Olası eylemler için Taksim, Şişli ve Beşiktaş'ta yaklaşık 25 bin polis görev yapıyor.

    Polislerin bir kısmı Gezi Parkı içinde bekliyor. Taksim meydanına çıkan bağlantı yollarında da çelik kuvvet timleri müdahale için hazır bekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'a polis takviyesi

    50 TOMA hazır bekletiiliyor

    Olası bir eylemi engellemek amacıyla çelik kuvvet timleriyle birlikte 50 TOMA da müdahale için hazır bekletiliyor.

    Taksim'de son durum

    Köprülerde de polis bekleyecek

    Taksim'e çıkan güzergahlarda toplanmalara izin verilmezken her 2 köprüde de eylem ihtimaline karşı polis hazır bekliyor.

    Metro Osmanbey istasyonuna kadar çalışıyor, Taksim'e devam etmiyor. Polis ekipleri havadan da gözetleme yaparak toplanan grupları, sivil ekiplere bildirecek.

    Mobese kameralarından alınan görüntüler ise Vatan caddesindeki merkezde değerlendirilecek.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde de tüm izinler iptal edildi.

    Vali Mutlu'nun hafızalara kazınan Gezi tweetleri

    Vali Mutlu'dan açıklama

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Gezi olaylarının yıldönümünün sukunetle geçmesini arzu ettiklerini söyledi:

    "Sükunetle geçmesini arzu ediyoruz. Her zamanki gibi tedbirlerimizi alacağız. Her zaman tedbirimiz var bizim şehrin güvenliğiyle ilgili."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çocukların gözünden Gezi Parkı olayları

    Taksiim Dayanışması'ndan çağrı

    Alınan bu önlemlere karşın, Taksim Dayanışması 31 Mayıs'ta saat 19.00'da Taksim meydanında olacaklarını açıkladı.

    Taksim Dayanışma Platformu, "sağlıklı kentleşme ve yaşanılır kent" talebini tekrarlamak ve geçen yıl yaşanan olaylarda hayatını kaybedenleri anmak amacıyla bugün Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nda toplanma çağrısı yaptı.

    Gezi Parkı'nda dünden bugüne...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow