hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gezi piyanisti ikinci kez 'dışarıda' çaldı

    Gezi piyanisti ikinci kez dışarıda çaldı
    expand

    İstanbul'daki Gezi olayları sırasında Taksim'de konser veren piyanist Davide Martello, bu kez ayrılıkçı olayların sürdüğü Ukrayna'nın doğu kenti Donetsk'te piyano çaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kendisini barış aktivisti olarak tanıtan piyanist Martello, bir aracın arkasındaki taşıyıcıyla yüzlerce kiloluk piyanosunu Almanya'dan Ukrayna'nın doğusuna kadar getirdi. İtalyan asıllı Alman piyanist, "kendi ellerimle yaptım" dediği piyanosunu Donetsk'te Rusya yanlılarınca haftalardır işgal altında tutulan valilik binası önüne indirdi. Bir bisiklet sayesinde de çekebildiği tekerlekli bir düzenek üzerindeki piyanosunu çalan Martello, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında müziğiyle barış mesajı verdi. "Sadece barış için buraya geldim" diyen Martello, ne Rusya ne de Ukrayna yanlısı olduğunu, gerilimin bitmesine yardımcı olmak amacını taşıdığını anlattı.

    İstanbul'dan sonra ikinci kez

    Martello, Almanya dışında İstanbul'un ardından ikinci kez konser verdiğini söyledi. Almanya'nın çeşitli kentlerinde sokak konserleri düzenleyen piyanist Martello, daha önce Gezi olayları sırasında İstanbul'da Taksim Meydanı'nda da piyano çalmıştı. Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlıları, nisan başından bu yana hükümet binalarını işgal ederek bölgenin geleceği hakkında referandum yapılmasını talep ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow