hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gökçek: "Ankara'daki olaylardan CHP sorumludur"

    Gökçek: Ankaradaki olaylardan CHP sorumludur
    expand

    AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın basın toplantısının hemen ardından kameralar karşısına geçti ve Ankara'da yaşanan olaylardan CHP'yi sorumluyu tuttu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökçek, "CHP adayı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu insanları tahrik edip sokağa döküyorlar" diye konuştu.

    "Ben İstanbul ve Ankara'da hadiseler çıkaracaklarını söylemiştim. Sarıgül'ün basın toplantısındaki ifadeleri de bunu doğruluyor" diyen Melih Gökçek, "Mansur Yavaş'ın tweet'lerine bakınca tahrik mekanizmasını nasıl işlettiğini göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

    Olayların sorumlusunun CHP olduğunu vurgulayan Gökçek şöyle devam etti:

    "Bu olayların iki sorumlusu var. Birincisi Kılıçdaroğlu, ikincisi Mansur Yavaş.

    Yurtlarına talimat veriyorlar, o çocukları sokaklara dökmek üzereler. Yurtlardan bizzat beni arıyorlar, "Bize baskı var" diye.

    Seçimden yenilgi ile çıktıkları için tek umutları Türkiye'de karışıklık çıkarmak.

    Berkin’in ölümünden sonra marjinal gruplar sokağa çıktı. Kılıçdaroğlu "sokaktan çekilin" dedi, hepsi çekildi. Tek merkezden talimat veriliyor. Gayeleri Türkiye. Suç duyurusunda bulunuyorum. Savcıları göreve çağırıyorum. Çıkan olaylardan Sayın Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş’tır sorumlu olan.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara'da çıkacak bütün olaylardan CHP sorumludur.

    Cemaat 4 puan civarında destek verdi. MHP Mansur Yavaş'a destek verdi 8 puan civarında. Bu durumda bu sonuca vardırlar. Üçlü bir ittifak gibi gözüküyor. Bu ittifakın neticesinde baronlar açık ve net olarak destek vermişlerdir. Geçen sefer de mağlup oldular. Oyumuzu 7 puan artırmış bulunuyoruz. Başbakan’ımıza teşekkür ediyorum, en büyük pay onundur.

    İnsanları tahrik etmenin alemi yok. Twitter adreslerinden yönlendiriyorlar. Tahriklere milletimiz gelmesin."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow