hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakkari Valiliği'nden "özel güvenlik bölgesi" kararı!

    Hakkari Valiliğinden özel güvenlik bölgesi kararı
    expand

    Hakkari Valiliği, son zamanlarda Hakkari ve ilçelerinde artan PKK saldırılarına karşı il ve ilçe merkezlerine bağlı bazı bölgeleri güvenlik nedeniyle 05 Ağustos 2015 günü saat 00.01'den, 19 Ağustos 2015 günü saat 23.59'a kadar 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan ederek, sivillerin giriş ve çıkışlarına yasakladığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır.

    Şırnak'ta askere bombalı saldırı!

    HDP lideri Demirtaş: "PKK mesajımızı aldı, cevap da geldi"

    Sivas'ta KKKA şüphesiyle 2 kişi öldü

    Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla, bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır" denildi.

    Valilik Açıklamasındaki Hakkari merkez ve ilçelerinde özel güvenlik bölgesi ilan edilen bölgeler, şu şekilde sıralandı:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın IŞİD planı!

    "Zürafayı avladım çünkü..."

    2015 National Geographic Gezgin Fotoğrafları Yarışması'nı kazanan 10 fotoğraf

    "Bu tedbirler kapsamında, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince, Yüksekova İlçesi sınırlarında bulunan, Dağlıca ve Çevresi (Dikenpınarı Mevkii – Alandüz Mahallesi -Dilekli Yaylası - İkiyaka Dağları- Belkıstepe arasında kalan bölge. İki Yaka Dağları-Sat Sivrisi (Evretküme Sırtı -Gevenakurkitepe - Ömerkuyusutepe - Karanişritepe - Sernohola Sırtı -Şervinetepe - Lebaydektepe - Havretepe - Kahta Yayla Mevkii - Bozkaya Mahallesi Batısı - Dağlıca Dağları - Eşektepe arasında kalan bölge) İlimiz Merkez sınırları içerisinde bulunan, Meydanpürümüz (Çanaklı Köyü - Oğul Köyü -Yoltepe Mevkii -Arsan Dağı -Katırgediği arasında kalan bölge) 05 Ağustos 2015 günü saat 00.01'den 19 Ağustos 2015 günü saat 23.59'a kadar "Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır."

    KARS VALİLİĞİ DE  GÜVENLİ BÖLGE İLAN ETTİ

    Kars Valiliği, terör örgütünün barındığı Kağızman'ın Çemçe Madur yöresiyle Sarıkamış Boyalı Ormanlarını 15 gün süreyle Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi ilan etti.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Valiliğimizce Kağızman Çemçe-Madur bölgesi ve Sarıkamış Boyalı Ormanları bölgesinde icra edilecek askeri operasyonlarda sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi için 15 gün süreyle Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DOĞALGAZ BORU HATTINA PKK SALDIRDI AÇIKLAMASI

    Valilik ayrıca Sarıkamış'taki doğalgaz boru hattına terör örgütü PKK'nın saldırdığını belirterek, şu yazılı açıklamada bulundu:

    "İlimiz sınırları içerisinden geçmekte olan Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı'na Sarıkamış ilçesi Yağbasan Köyü Dikenlitabya Mevkisinde bir saldırı gerçekleştirilmiş olup, saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiği anlaşılmıştır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow