hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halis Toprak için kızlarından 'kayıp' başvurusu

    Halis Toprak için kızlarından kayıp başvurusu
    expand

    İşadamı Halis Toprak'ın kızları Aynur Toprak ve Aysel Duruk, babalarından haber alamakları ve hayatından endişe ettiklerini belirterek polise başvurdu. Kayıp başvurusu üzerine 2 polis, Toprak Holding'e giderek Halis Toprak'ın ifadesine başvurdu. Toprak'ın ifadesinde, "Kızlarımla görüşmek istemiyorum. O nedenle telefonlarına çıkmadım. Kızlarım bu nedenle kayıp başvurusu yapmış olabilir. Kayıp değilim" dediği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşadamı Halis Toprak'ın kızları kızları Aynur Toprak ve Aysel Duruk bir ay önce babalarından haber alamaklarını ve hayatından endişe ettiklerini  belirterek polis merkezine başvurdu.

    Başvuru üzerine Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'nde görevli bir amir, bir polis memuru, Beşiktaş'ta bulunan Toprak Holding'e giderek, Halis Toprak'ın ifadesine başvurdu. Toprak'ın ifadesinde "Kızlarımla görüşmek istemiyorum. O nedenle telefonlarına çıkmadım. Kızlarım bu nedenle kayıp başvurusu yapmış olabilir. Kayıp değilim" dediği öğrenildi.

    DHA muhabirine açıklama yapan Halis Toprak'ın avukatı Bülent Akar da müvekkilinin kayıp başvurusu üzerine ifadesinin alındığını, kaybolmadığının anlaşılması üzerine kayıp başvurusunun düştüğünü söyledi.

    Toprak Tolding'den açıklama

    Toprak Holding'den yapılan açıklama şöyle: "Halis Toprak'in 10 çocuğundan 2'si olan Aynur Toprak ve Aysel Duruk'un savcılığa yaptığı sikayet uzerine, İstanbul Asayis Şubesi Kayıp Bürosu'ndan gelen polisler bizzat Halis Toprak'in 5 Mayis 2014 tarihinde ifadesini alıp, kayıp olmadığına dair tutanak tutmuşlardır. Aynur Toprak ve Aysel Duruk, daha öncede birçok defa Halis Toprak'ın akli melekelerini yitirdiğini iddia ederek vesayet altına alınması talebiyle dava açmis, 2010 yılında Bakırköy Hastanesi, 2013 yılında da Adli Tıp Kurumu tarafindan Halis Toprak'in akıl sağlığının yerinde olduğuna dair verilen raporlar sonucunda, açtıkları birçok dava yüce Türk yargısı tarafından reddedilmistir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederiz."

    Halis Toprak beraat etti

    İşadamı Halis Toprak, evli olduğu dönemde 17 yaşındaki eski eşi Nazlıcan Tağızade'ye kötü muamelede bulunduğu iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, suçun delilleri ve unsurları oluşmadığından beraat etti.

    İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Halis Toprak ve şikayetçi Nazlıcan Tağızade katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti.  Nazlıcan Tağızade'nin avukatı Fatih Volkan,  Toprak'ın evli oldu dönemde Tağızade'ye kötü muamelede bulunduğunu savunarak, "Bu eylemler nedeniyle Nazlıcan Tağızade evlilikten 2 ay sonra intihar teşebbüsünde bulunmuştur. Toplum ve kamuoyu Nazlıcan Tağızade'yi, Halis Toprak ile arasında büyük yaş farkı olmasına rağmen onunla evlenen ve intihara teşebbüs eden birisi olarak tanımaktadır. Kredi kartı o tarihlerde sanık tarafından iptal edilmiştir. Sanık aile hukukundan doğan hükümlülüklerini bile yerine getirmemiştir. Tüm bu hususlar dikkate alınarak sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

    "Müvekkilim suçsuzdur, beraatine karar verilsin"

    Halis Toprak'ın avukatı Bülent Akar ise "Boşanma davasına bakan İstanbul 14. Aile Mahkemesi'nin yaptığı yargılama neticesinde verdiği kararda eşlerin eşit kusurlu kararına varılmıştır. Nazlıcan'ın süreç içerisindeki beyanları birbiriyle çelişkilidir. Beyanlarının doğru olmadığı yapılan haberlerle de sabit olmuştur. Nazlıcan Toprak'a evliliğin başında 50 bin TL'lik zihnet eşyası ve annesinin üzerine de otomobil alınmıştır. Boşanma sürecinde dava açılır açılmaz nafaka bağlanmış ve düzenli şekilde ödenmiştir. Müvekkilim suçsuzdur. Beraatine karar verilsin" ifadelerini kullandı.

    Mahkeme toprak'ın beraatine karar verdi

    Davayı karara bağlayan hakim, sanık Halis Toprak'ın, müşteki Nazlıcan Tağızade'ye karşı  'kötü muamele' ve 'Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğü ihlal' suçlarından dava açıldığını hatırlatarak, sanığa isnat edilen suçların delilleri ve unsurları itibari ile oluşmadığı anlaşıldığından atılı suçlardan ayrı ayrı beraatine karar verdi.





    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow