hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haluk Koç'tan önemli açıklamalar

    Haluk Koçtan önemli açıklamalar
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve sözcüsü Haluk Koç "CHP'nin bütün tavrı olumluluktur. Çözüm noktasıdır. CHP illa koalisyon olmak istiyor. Böyle bir derdimiz yok. Kimse kırmızı plaka derdinde değil. Böyle bir arayış içerisinde değiliz. Sağlıklı, yaşanabilir bir hükümet formülünün karşılık bulup bulmayacağını bekliyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haluk Koç: Sayın Davutoğlu ne zaman uygun görürse o zaman siyasi tavırlarını ortaya koyacak"Siyaset kurumu gölgede oturup çözümsüzlük önermemeli üretmemeli" "PKK terör örgütü mutlaka silah bırakmalıdır" 

    CHP Sözcüsü Haluk Koç, yaptığı basın açıklamasında koalisyon görüşmelerinde samimi bir tutum sergileyerek hükümet kurulması için çaba sarf ettiklerini de vurgulayarak, "Koalisyon görüşmeleri kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan bir randevu talebi geldi mi?" sorusuna "Sayın Davutoğlu ne zaman uygun görürse o zaman siyasi tavırlarını ortaya koyacaklardır" diye yanıt verdi. 

    CHP Sözcüsü Haluk Koç, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısından sonra basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terör olaylarına değinen Koç, "Türkiye'de herkes huzur, kan akmasın istiyor" dedi. Koç, koalisyon görüşmelerinde samimi bir tutum sergileyerek hükümet kurulması için çaba sarf ettiklerini de vurguladı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "PKK terör örgütü mutlaka silah bırakmalıdır" 

    Türkiye'de huzurun ön şartının PKK'nın silah bırakmasından geçtiğini belirten Koç, "PKK terör örgütü mutlaka silah bırakmalıdır. Türkiye'de huzurun ön şartı haline gelen bir tabloyu söylüyoruz. Bu açık ve nettir. Bir ödev verilmiştir. 'Türkiye'de huzuru sağlayın' diye. 7 Haziran'da ortaya çıkan milli iradenin gereğini yapın. Ödev budur. Cumhuriyet Halk Partisi tarafını seçmiş, tavrını da ortaya koymuştur" diye konuştu. 

    "Siyaset kurumu gölgede oturup çözümsüzlük önermemeli üretmemeli" 

    Çözüm süreci ve artan terör olaylarına değinen Koç, "Bir siyaset kurumunun önemli görevlerinden biri, gölgede oturup çözümsüzlük önermek, üretmek değildir. Zor zamanlarda elini taşın altına sokmaktır. Kinle, nefretle, kabul etmeyerek, milli iradenin yansımasına saygı göstermeyerek takınılacak siyaset tutumu yapıcı değildir. Siyasi ve ülkenin huzuruna hizmet etmez" açıklamasında bulundu. 

    "Sayın Davutoğlu ne zaman uygun görürse o zaman siyasi tavırlarını ortaya koyacak" 

    "Koalisyon görüşmeleri kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan bir randevu talebi geldi mi?" sorusuna Koç, "Sayın Davutoğlu ne zaman uygun görürse, iç siyasi değerlendirmelerini ne zaman tamamlarlarsa o zaman siyasi tavırlarını ortaya koyacaklardır" diye yanıt verdi. 

    "MHP destekli seçime gitme tartışmaları" 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP destekli seçime gitme tartışmalarını değerlendirmesi istenen Koç şu ifadelere yer verdi: 
    "CHP eğer böyle bir süreç yaşanacaksa milletin huzuruna alnı ak olarak çıkacak en önemli siyasi parti. En hazırlıklı parti. Çelişki yaşamamıştır. Bundan şu anlaşılmasın Cumhuriyet Halk Partisi ille koalisyon olmak istiyor. İlle kırmızı plaklarla belli yerlere gelmek istiyor. Böyle bir derdimiz yok. Hiç kimse kırmızı plaka, mevki peşinde değil. Böyle bir arayış içerisinde değiliz." 

    "Siyasetin gerildiği günlerden geçiyoruz" 

    HDP ile MHP'nin son günlerde gündeme yansıyan tartışmalarını değerlendirmesi istenen Koç, "Siyasetin gerildiği günlerden geçiyoruz. Siyasetçilerin temel görevi, sorumluluk içerinde oluşabilecek gerginlikleri olgun tavırla üstesinden gelmesidir. Bizim için milletten oy alan her siyasi parti saygıdeğerdir. Hepsi saygı değerdir" diye konuştu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow