hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hangi isimlere bakanlık teklif götürüldü?

    Hangi isimlere bakanlık teklif götürüldü
    expand

    Abdülkadir Selvi, seçim hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Davutoğlu'nun hangi isimlere bakanlık teklifi götüreceğini yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, seçim hükümeti için kolları sıvayan Başbakan Davutoğlu'nun muhalefet partilerinden kimlere bakanlık teklif götüreceğini kaleme aldı.

    CHP ve MHP'nin hükümette yer almayacağı kabinede kimler olacak? Başbakan Davutoğlu'nun teklif götüreceği isimler merak konusu oldu. İktidar partisine yakın isimlerden Abdülkadir Selvi, merak edilen konuyla ilgili edindiği bilgileri köşesinde paylaştı:

    Yazılı teklif

    "Meclis Başkanlığı'nın oranları bildirmesinin ardından dün akşam itibariyle Başbakan Ahmet Davutoğlu, 63. hükümette bakan olarak yer almasını istediği isimlere yazılı olarak bakanlık teklifini iletecek.

    Gün boyu tartışılan bir konu vardı. CHP ve MHP hükümete girmeyeceğini ilan ettiğine göre, bu partilere bakanlık önerisi neden yapıldı? Bunu CHP ve MHP'nin içişlerine müdahale olarak görenler de çıktı, partilerin içini karıştırmaya yönelik bir manevra olarak değerlendirenler de. Başbakan Davutoğlu bunun yanıtını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cevap için 24-36 saat süre

    "Milletvekillerine teklif yapmazsam, Anayasa Mahkemesi'ne gideceği kanaatindeyim"

    O nedenle muhalefet milletvekillerine teklif "Yazılı" olarak yapılacak. Resmi kayıtlara girmesi açısından. Anayasa gereği seçim hükümetinin 5 günde kurulabilmesi için, bakanlık teklif edilecek isimlere cevaplarını vermesi için, 24-36 saat arasında bir süre tanınacak.

    CHP ve MHP'nin genel başkan yardımcıları ve grup başkanvekillerine teklif götürülecek

    Muhalefet milletvekillerine bakanlık teklifi yazılı olarak iletilecek. CHP ve MHP'den kimlere iletilecek? AK Parti, MHP ile ya da CHP ile koalisyon yapsa kimlerin bakan olma ihtimali varsa onlara yapılacak. CHP ve MHP'nin Genel Başkan Yardımcıları ve Grup Başkanvekillerinden isimlerin yer aldığı kişilere bakanlık teklifi iletilecek. Hükümette 4 Başbakan Yardımcısı yer alıyor. İkisi AK Parti'ye kaldı, ikisi muhalefete ayrıldı. Biri CHP'ye diğeri MHP'ye teklif edildi. HDP'den ise " Türkiye ortalaması"nı yansıtan isimler tercih edildi. Onlar bu teklifi reddederse ne yapılacak? Başbakan açıkladı. "Önce muhalif partililere teklif yaparım, sonra bağımsızlara giderim"

    CHP ve MHP'den boşalan yerlere Bakanlıkların müsteşarları ile bakan yardımcılarının atanması bekleniyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow