hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hasip Kaplan: "Bahçeli ve Davutoğlu, hesaplarını Dersim halkı üzerinden yapmamalılar"

    Hasip Kaplan: Bahçeli ve Davutoğlu, hesaplarını Dersim halkı üzerinden yapmamalılar
    expand

    HDP'li Kaplan düzenlediği basın toplantısında Bahçeli ve Davutoğlu'nu eleştirdi, seçim barajına değindi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP'li Hasip Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Dersim sorularını yanıtladı,yüzde 10 seçim barajına ilişkin eleştirilerde bulundu ve seçim barajının kalkmasının temsilde adaleti sağlayabileceğini söyledi.

    "Meclis'te 1 haftada çözülür"

    HDP'nin Meclis'te güçlü şekilde olmasının Türkiye'de demokratik siyasetin güçlenmesini sağlayacağını ve çözüm sürecine büyük katkı sunacağını belirten Kaplan, "Bu tür engeller devam ettiği sürece, siyasette çareler tükenmez  ama çözüm sürecinin daha sağlıklı, hızlı gelişmesini beklemek gerçekten akılcı bir yaklaşım olmaz" diye konuştu.Kaplan, bu sorunların Meclis'te bir hafta içinde çözülebileceğini kaydetti.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli'de

    "Hesaplarını Dersim halkı üzerinden yapmamalılar"

    Bir gazetecinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Tunceli'de, Dersim olaylarıyla ilgili "isyan ve terörist" ifadelerini kullanmasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, şunları kaydetti:
    "Bahçeli, Tunceli'de valiyi ziyarete gitmiştir, doğrudur. Davutoğlu ile hesaplarını Dersim halkı üzerinden yapmamalılar. Zaten toplum yay gibi gergin, bu gerilimin üstüne yine Dersim halkının kutsallarına, değerlerine saldırarak, üstelik 'isyan, terörist, bölücü' diyerek bir dil kullananlara şunu
    söylemek istiyorum: Dersim'de olanlar soykırım ve insanlığa karşı suçtur. Bunu böyle bilsinler. 'Dilimiz bir, bin yıllık kardeşiz' diyenler ile bizim dilimiz aynı değil. Bu dil, faşizmin dilidir. Bu dil kardeşliğe, barışa katkı sunmuyor. Bu dil zehir zemberek bir aşağılama dilidir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "AKP yayın yasaklarını seviyor"

    Meclis soruşturma komisyonuyla ilgili yayın yasağı kararına ilişkin bir soru üzerine da Kaplan, "Meclis tarihinde 38 tane soruşturma komisyonu kurulmuş. Bunların hiçbirinde yayın yasağı konmamış. Bu AK Parti yayın yasaklarını çok seviyor. Davalarda gizlilik kararı vermeyi, adaleti örtmeyi çok seviyor. Buna tepkimizi ifade ettik. Böyle bir tiyatral komisyondan çekildik"
    dedi.

    Kaplan, çözüm süreciyle ilgili bir soru üzerine de "CHP'nin, dışarıda kalarak eleştiri yapmak yerine, çözüm sürecinin içine girerek, öğrenerek, yapıcı katkı ve eleştirilerini bekliyoruz" diye konuştu.

    Davutoğlu,Bahçeli'nin Tunceli ziyareti için ne dedi?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow